Egész Manhattan felépült a Google Earthben

Vágólapra másolva!
Akár már virtuális sétát is tehetünk New Yorkban a Google Earth segítségével: a 3D-s térképnézegető legújabb verziójába több száz új épületmodell került bele.
Vágólapra másolva!

A Google webes térképeinek frissítése mellett a Google Earth 3D-s modellkészlete is új elemekkel bővült, így már egész Manhattan térhatású modellekkel szerepel a szoftverben. A cikkben látható illusztráció demonstrálja legjobba az újítást: a kép nem egy fotó, hanem a szoftverből készült képernyőmentés, amelyen a pro változat nagyfelbontású képe szerepel.

Forrás: Google
Manhattan virtuális látképe

A Google Earth blog szerint a városról több száz, de valószínűleg inkább több ezer új épületmodell került fel a szoftverbe, fotorealisztikus textúrákkal. Ennek köszönhetően a 3D Buildings opció bekapcsolása után a térképet az egérrel megdöntve már virtuális sétát is tehetünk a városban, amely minden más metropolisznál részletesebben szerepel a szoftverben.

Mint arról korábban hírt adtunk, Budapest sem szeretne lemaradni a hasonló látványosságok terén. A magyar fővárosról az önkormányzat támogatásával készülnek 3D-s modellek egy turisztikai program keretein belül: eddig 24 városképi jelentőségű középületet és hidat helyeztek el a Google Earth kliensben. A szoftverrel együtt járó épületeken kívül sok ezer más, a felhasználók által készített modellt is le lehet tölteni, ám a "hivatalos" épületeket bárki azonnal láthatja, aki letölti a programot, és ezek minőségét, pontosságát is gondosan felügyelik.