Olcsóbb négymagos laptop érkezik

Vágólapra másolva!
Az Intel új,  kedvezőbb árú, noteszgépekbe szánt, nagyteljesítményű, négy végrehajtó egységet tartalmazó új Core 2 Quad processzorával szállítja az Acer legújabb, videojátékok futtatására, vagy asztali PC leváltására szánt óriáslaptopját.
Vágólapra másolva!

Az Aspire 8930G típusjelzésű masina 2009 elején kerül majd a boltokba, és az Intel Q9000-es számozású Core 2 Quad lapkájával szerelik fel. Ez a szokásos dupla magos chipekhez képest négy végrehajtó egységet tartalmaz, emellett a teljesítmény növelése érdekében nagyméretű gyorsítótárral is felvértezték. Bár az új processzort nem lehet olcsónak tekinteni, nagyjából feleannyiba kerül mint elődei.

Forrás: [origo]


Az Acer masinája nem könnyen hordozható darab, mivel hatalmas, 18,4 colos képátlójú, 1920x1080 pixeles felbontású (full HD) LCD-vel szerelik fel, emellett a gépházba 4 gigabájt memória, 500 gigabájtos merevlemez, Nvidia GeForce 9700M GT videokártya, Blu-ray-író meghajtó és memóriakártya-olvasó, illetve webkamera kap helyet. A Windows Vista Home Premium verziójával rendelhető konfiguráció ezen kívül beépített 5.1-es Dolby-hangrendszert is tartalmaz, amely egyebek mellett integrált mélyhang-sugárzót is magába foglal. Az Acer Aspire 8930G a jövő év elején kerül a boltokba, nettó 350 ezer forintnak megfelelő áron.