A Bing neve miatt perlik a Microsoftot

Vágólapra másolva!
A neve miatt pereli a Microsoft keresőjét egy kis St. Louis-i grafikus cég. A magyarázó ábrákat, infografikákat gyártó Bing Information Design szerint a két szolgáltatás könnyen összekeverhető, ezért kér kártérítést - adta hírül a CNet.
Vágólapra másolva!

A grafikus cég beadványa azt a feltételezést is tartalmazza, hogy a Microsoft ismerte a Bing Information Desing-t, és ennek ellenére döntött úgy, hogy saját keresőjét is ezzel a névvel illeti. A St. Louis-i grafikusok azt szeretnék elérni, hogy a Microsoft komoly pénzeket fizessen az okozott kárért, és az ügyfelek összeavarásáért.

A grafikával foglalkozó Bing! cég állítása szerint 2000-től használja a csilingelő márkanevet. Azzal azonban 2009. májusának végéig vártak, hogy megpróbálják védjegyként bejegyeztetni a szócskát. A próbálkozást augusztusban, a Microsoft hasonló védjegye miatt elutasították.

A Microsoft máshogy vélekeik az ügyről. A szoftvercég az Ars Technicának nyilatkozó szóvivője szerint elképzelhetetlen, hogy a piacon bárki összekeverje a két szolgáltatást.