Az USA-ban leginkább leveleznek a mobilneten

Vágólapra másolva!
Ha egy amerikai felhasználó a mobiljáról netezik, akkor elsősorban a frissen beérkező leveleire kíváncsi, és azokra minél gyorsabban szeretne válaszolni, akárhol is legyen.
Vágólapra másolva!

A Wireless Week adatai alapján az Egyesült Államokban 2008 októberében a mobiltelefonról internetezők között a tíz leglátogatottabb oldal között van az első helyezett Yahoo! Mail több mint 15 millió egyedi látogatóval, továbbá a Gmail 9, az MSN Hotmail 7,5 és az AOL Email 6 millió látogatóval büszkélkedhet. A TOP 10-es listából egyértelműen kiderül, hogy ha egy amerikai felhasználó a mobiljáról netezik, akkor elsősorban a frissen beérkező leveleire kíváncsi, és azokra minél gyorsabban szeretne válaszolni, akárhol is legyen.

A tíz legnépszerűbb oldal között található a Google keresője, a Facebook közösségi oldal, a CNN hírportálja, az időjárással foglalkozó Weather Chanel, és a térképeiről híres Google Maps mobiltelefonra optimalizált verziója. A levelezés mellett tehát az előfizetők számára az a legfontosabb, hogy a legfrissebb hírekről és információkról még véletlenül se maradjanak le, illetve a Facebook státuszüzenetei segítségével az is nyomon követhető, hogy az adott felhasználó ismerősei mit csinálnak éppen. A Google Maps sikere a telefonokba épített GPS-nek köszönhető - az előfizetők szeretnek minél gyorsabban odatalálni, ahová igyekeznek.

A legnépszerűbb oldalak közé legalább 5 millió egyedi látogatót kellett elérniük az oldalaknak 2008 októberben, ami arra utal, hogy a felhasználók igen aktívan veszik igénybe mobiltelefonjukon keresztül az amúgy már PC-ről megszokott szolgáltatásokat. A listából az is egyértelműen kiderül, hogy egyelőre azok az oldalak a legnépszerűbbek, amelyeket a felhasználók már korábbról ismernek, és naponta használnak, de a weben elérhető tartalmakat és szolgáltatásokat így bárhol és bármikor elérik mobilon.