Lealázta riválisait a Nintendo

Vágólapra másolva!
Tarolt a Nintendo, a játékcég 10,17 millió Wii-t adott el a tavalyi év során az Egyesült Államokban. A cég saját 2007-es rekordját döntötte meg, amikor a DS kézi konzolból sikerült 8,5 millió példányt értékesíteni - adta hírül a DailyTech.
Vágólapra másolva!

A tízmilliót darabot is meghaladó forgalommal a Wii lett a tavalyi év legsikeresebb játékgépe. Az NPD Group adatai szerint az alkalmi játékosok közt is hóditó gép a piac 55 százalékát tudhatja magáénak az Egyesült Államokban, az Xbox 360, a rendületlenül népszerű Playstation 2 és a különösen gyengén teljesítő PS3 csak a fennmaradó 45 százalékon osztozhat.

Még mindig népszerű a DS

Jól teljesített a Nintendo kézikonzoljai, a DS és a DS Light is, 9,5 millió példányt adtak el belőle 2008 során, ezzel a japán cégé a piac 72 százaléka. Tavaly októberben a cég bemutatta a DS család legújabb verzióját is, a DSi névre hallgató hordozható játékgép azonban egyelőre csak Japánban kapható. Az Engadget kütyüblog információi szerint a készülék következő verziója áprilisban érkezhet meg az európai és amerikai piacra. A DSi 0.3 megapixeles webkamerát, internetezésre is használható wifi csatolót és beépített böngészőt kapott újdonságként.

Sokan vesznek játékot

A válság ellenére sem zárt rossz évet a játékipar, 21,33 milliárd dollárnyi szoftvert vettek az amerikaiak, 3 millárd dollárral többet költve szórakoztató programokra, mint előző évben. A japán cég gépére megjelent játékok különösen jól teljesítettek, a konzoljátékok amerikai toplistájának első négy helyén Wii-re megjelent szoftverek állnak. A listát a Wii Play minijáték-csomag vezeti, a dobogó második helyét a Mario Kart sorozat legújabb verziója foglalja el, a bronzérmet pedig az újszerű egyensúlyozós kontrollerrel megjelenő WiiFit csomag kapja.

A magyar eladásokról csupán vegyes, PC-s és konzolos címeket egyaránt tartalmazó lista áll rendelkezésünkre. A slágerlista alapján a magyar játékosok körében a World of Warcraft legújabb kiegészítője, a Wrath of the Lich King volt, a második helyezett pedig a kéthónapnyi WoW játékot lehetővé tevő Gamecard található.