Mégsem késik a Windows Vista SP2

Vágólapra másolva!
A késésről szóló híresztelések ellenére a Microsoft április végén-május elején elkészülhet az új szervizcsomaggal, amelynek már tesztelik első megjelenés előtti verzióját.
Vágólapra másolva!

Alaptalannak bizonyultak a Vista második szervizcsomagjának csúszásáról szóló hírek, hiszen a redmondi cég az eredeti menetrendnek megfelelően január 28-án, a tesztelői számára elérhetővé tette a Windows Vista és a Windows Server 2008 "escrow", megjelenés-előtti (RC) verzióját. A korábbi hírek szerint a Vista második szervizcsomagja nem hoz majd óriási újításokat: Hasonlóan az első csomaghoz, ebben is összegyűjtve találhatjuk majd az eddig kiadott összes biztonsági, kompatibilitási problémákat orvosló, valamint stabilitást elősegítő javításokat.

Csupán néhány "igazi" újítást találunk majd az SP2-ben a TechNet oldala szerint. A Windows Search 4.0 mindenképp bekerül, valamint a Bluetooth 2.1 Feature pack is, amely már támogatja a legújabb, ezen technológián alapuló készülékeket, és lehetővé teszi a Vista számára, hogy natív módban Blu-ray videó formátumot rögzítsen. Valamint bemutatkozik még a Windows Connect Now technológia is amely nagyban egyszerűsíti a Wi-fi hálózatok konfigurálását, valamint támogatja az UTC-t (Coordinated Universal Time), ami tulajdonképpen a különböző időzónákban létező fájlok szinkronizációját végzi.

A hír hatására a Windows változatok megjelenését sikeresen megjósoló TechARP már módosította is a múlt héten közzétett előrejelzését, amelyben minimum egy hónapos csúszással számoltak. Mostani adataik szerint a Vista SP2 nyilvános RC verziója körülbelül február 16-20. között várható, míg szerintük a végleges verzió körülbelül Április végén, május elején jelenhet meg.