Vágólapra másolva!
Jól használható, fürge verzióval rukkoltak elő a Miro nevű ingyenes videoletöltő szoftver készítői, és végre magyar kiadás is érkezett a Flock böngészőből, ami gyakorlatilag egy klasszul felturbózott Firefox. Eheti letöltésajánlónkban találhat még Pong-órát és Hubble-képernyővédőt, római kori stratégiát, szobai autóversenyes gyerekjátékot, és egy alternatív történelmi múltban játszódó orosz horror-fantasy-fps-t is. Utóbbit csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.
Vágólapra másolva!

Pályáját Democracy Player néven kezdte, de már jó ideje Mirónak hívják az ismert Bittorrent letöltőtechnológián és az RSS-hírcsoportokon alapúló videoletöltő szoftver. Az új, 2.0-s verzió sokat fejlődött, villámgyors lett, míg változatai bizony lomhák voltak és hajlamosak voltak összeomlásra is. Ha valaki ezek miatt nem használta volna a programot, most érdemes újra próbát tennie vele. A Miróval nagyon praktikusan meg lehet oldani a kedvenc webes video podcastok automatikus letöltését, mindössze fel kell iratkozni az adás csatornájára, ezt követően pedig beállítható, hogy a felhasználó manuálisan maga töltené le az egyes epizódokat, vagy automatikusan végeztetné el ezt a feladatot a programmal. Nem kell félni attól sem, hogy a kliens teleszemeteli a winchestert, mivel a konfigurációs menüben megadható, mely mappában dolgozzon, és az is, hogy hány megabájt helyet használhat. Ha ez a limit betelt, mindig a legrégebbi epizódokat fogja törölni automatikusan. A csatornák közt gyakorlatilag mindenki találhat számára érdekeset az amerikai hackerek online barkácsmagazinjától kezdve a HD-minőségű természetfilmekig.

NECROVISION

http://www.youtube.com/v/qT6Y8lKNock&hl=en&fs=1

A játék demójának letöltése (974 megabájt)
1916-ba, de nem a valós, hanem egy alternatív múltba kalauzolja a játékost ez az orosz fejlesztésű fps-játék, amelyet H.P. Lovecraft horrorisztikus fantáziavilága inspirált. A történet szerint egy fiatal amerikai katona, Simon Bukner - azaz a játékos - csatlakozik a szövetségesekhez, ám hamarosan kiderül, nem is a németek, hanem a csatamező alatt lapuló démonok és vámpírok jelentik a legnagyobb veszélyt a világra. A zombiszerűen támadó ellenfeleket egyrészt régimódi, részben pedig csak a fantasy-világokban létező fegyverekkel, varázslatokkal kell a másvilágra küldeni. A bal és a jobb kézben lévő fegyvereket az egér bal és jobb gombjával lehet bevetni, a Ctrl lenyomására pedig katonánk jókorát rúg támadójába. Elvileg extra sérülést is lehet okozni különböző kombókkal, bevalljuk őszintén, tesztelőnk csak összevissza hadonászott egy lapáttal, később egy karddal és egy pisztollyal a kezében, miközben zombik tucatjai próbálták szétszedni. Aki rájön, hogyan lehet végigvinni a demót, kérjük ossza meg velünk tapasztalatait kommentben! A játék gépigénye egyébként közepesnek mondható, erőszakossága miatt viszont nem ajánljuk gyerekeknek.

MICRO MADNESS

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (30 megabájt)

A jól ismert, sőt, legendás Micro Machines koppintása ez a lengyel játék, amelyet ugyanaz a cég ad ki, aki a múlt héten bemutatott, meglehetősen gyengécske Need for Russia-ért is felelős. Sajnos ez a játékuk sem lett egy remekmű, egyedül azért merjük kipróbálásra ajánlani a demóját, mert kicsi a gépigénye, és talán gyerekek fél óráig el tudnak elszórakozni vele, ha belejönnek az irányításba.

GRAND AGES: ROME

http://www.youtube.com/v/BoCgujXbRcY&hl=en&fs=1

A játék demójának letöltése (875 megabájt)

A tavaly megjelent Imperium Romanum című stratégiai játék folytatása a Grand Ages: Rome. A stílus természetesen nem változott, ahogy a feladat sem: a gazdaság fejlesztésével és területek meghódításával kell egy egyre fejlettebbé téve kell létrehozni a győztes birodalmat. A letölthető demó verzióban két missziót lehet végigjátszani, ezek javarészt az irányítás elsajátítását teszik lehetővé. Mivel egyszerre egy teljes várost és a benne mozgó népet is mozgatni kell, a programnak viszonylag komoly gépigénye van.

HUBBLE KÉPERNYŐVÉDŐ

Forrás: [origo]

Az ingyenes képernyőkímélő letöltése (86 megabájt)

Ebben a 86 megabájtos csomagban 99 gyönyörű űrfelvételt láthat, melyek mindegyikét a Hubble űrteleszkóppal készítették. A képernyővédő otthoni felhasználásra teljesen ingyenesen használható.

PONG KÉPERNYŐVÉDŐ

http://www.youtube.com/v/3uQHWsUby04&hl=en&fs=1

Egy ötletes, ingyenes képernyőkímélő, amelyet egy Sunder Mulder nevű designer készített Pong Clock nevű alkotásához. Ez tulajdonképpen egy olyan óra, amely az itthon "tévéfoci" néven is ismert videojáték-klasszikus gólszámlálóját használja, és képernyővédőként aktiválódik: az óra vagy a percek váltásakor mindig az adott oldali "játékos" lő gólt, ezáltal pontszáma gyarapodik eggyel. Mindkét ütőt a számítógép irányítja automatikusan.

Az ingyenes képernyőkímélő letöltése ( 816 kilobájt)

FLOCK 2

Forrás: [origo]
Az ingyenes böngésző letöltése (12 megabájt)

Néhány hónapja már ajánlottuk kipróbálásra a Flock nevű böngésző második verzióját, most az adja a browser aktualitását, hogy végre megérkezett a magyar nyelvű változata is. A szoftverről azt érdemes tudni, hogy gyakorlatilag egy felturbózott Firefox 3, amelyet számos extra funkcióval, és új skinekkel vérteztek fel. Erőssége, hogy rengeteg közösségi oldal - például a Facebook, a MySpace, de akár a Flickr képtár vagy a Delicious linktár vagy a Twitter mikroblog-szájt - szolgáltatásait nagyon kényelmesen, egy-két kattintással elérhetővé teszi. Egy nagyon jól használható RSS-olvasóval is felvértezték, és összességében nagyon barátságos a kezelőfelülete, még Firefoxot használóknak is érdemes egy próbát tennie vele, mivel teljesen kompatibilis a Mozilla Alapítvány böngészőjéhez kiadott bővítésekkel.