Gyors internetet tesztel a T-Mobile

Vágólapra másolva!
A T-Mobile a barcelonai Mobile World Congress kiállításon mutatta be szupergyors mobilinternetjét, amely akár nagyfelbontású videokonferenciát is lehetővé tett egy Bonnban haladó kisbusz utasaival.
Vágólapra másolva!

A T-Mobile az LTE (Long Term Evolution) technológiára épülő NGMN (Next Generation Mobile Networks - következő generációs mobilhálózatok) nevet viselő megoldását prezentálta az eseményen, amely a jelenleg elérhetőnél jóval gyorsabb adatkapcsolatot biztosít.

A bemutató során kiváló minőségű kapcsolatot hoztak létre a barcelonai kiállítói stand és egy LTE-technológiával felszerelt kisbusz között, amely Bonnban közlekedett 65 kilométeres sebességgel. Miközben a kisbusz halad a kijelölt tesztútvonalán, a mobilipari expó látogatói a nagyfelbontású videokapcsolaton keresztül kommunikálhatnak a mikrobuszon utazókkal, vagy akár online játékokat játszhatnak velük. Egy második képernyőn mobil IPTV-n keresztül azt is nyomon követhetik valós időben, mi történik a németországi kisbuszban.

A T-Mobile közleményéből az is kiderül, hogy az NGMN-nel végzett tesztek során - igaz, csak rendkívül optimális körülmények között - akár 170 Mbit/s-os letöltési és 50 Mbit/s-os feltöltési sebesség is elérhető mobilinterneten, ami sokszorosa egy manapság átlagosnak mondható széles sávú internetkapcsolaténak. A tesztútvonalon az adatátvitel folyamatos volt, megszakadás és minőségromlás nélkül, még a cellák közötti átadás során is.