Mégsem Fennec néven jön ki a mobilos Firefox

2009.03.02. 10:02

A Mozilla mobilos böngészőjének fejlesztői szerint a hangzatos Fennec (sivatagi róka) név csak munkanév volt, a szoftver Firefox néven jelenik majd meg.

Jay Sullivan, a cég mobilos fejlesztőinek feje nyilatkozott arról, hogy mégsem Fennec lesz a mobilos Firefox, ám ezt a Mozilla hivatalosan még nem jelentette be - adta hírül a Techtree.com. A felhasználókat némileg összezavarhatja majd az elnevezés, mivel a mobilos verziónál a Firefox névhez még csak annyit sem tettek hozzá, hogy Mobile, vagy esetleg - az Opera mintájára - Mini. A szoftver Sullivan szerint egyszerűen csak Firefox névre fog hallgatni, ugyanúgy, mint a PC-s böngésző.

A fejlesztők ezzel valószínűleg azt próbálják meg érzékeltetni, hogy a szoftver a mobiltelefonon is ugyanazt az élményt nyújtja, mint a számítógépen, beleértve különböző pluginokat és más kiegészítőket is, amelyek funkcióit ugyanúgy ki lehet majd használni rajta - és amelyek méltán népszerűvé tették.

A régóta várt mobilos változatból még csak egy béta jött ki, azt is csak a HTC Touch pro okostelefonon lehet használni, és az még Fennec névre hallgatott - amihez egy sivatagi rókás logó is készült.

KAPCSOLÓDÓ CIKK