Bill Gateséknél tilos az iPod és az iPhone

Vágólapra másolva!
A Microsoft alapítójának felesége árulta el a Vogue magazinnak, hogy a Gates családban a gyerekek nem tarthatnak Apple-termékeket.
Vágólapra másolva!

"Nagyon kevés dolog van tiltólistán a háztartásunkban, de az iPod és az iPhone az a két dolog, amit nem kaphatnak a gyerekeink" - nyilatkozta Melinda Gates a lapnak adott interjújában a TechRadar beszámolója szerint. A világ leggazdagabb emberének gyerekei ezek szerint maximum Zune-on, a Microsoft saját iPod-klónján hallgathatnak zenét.

Ugyan az egykori Microsoft-vezér már egy ideje már csak jótékonykodással foglalkozik, PR-szempontból érthető a családi tilalom. A papa által alapított cég imázsának minden bizonnyal nem tenne jót az Apple-termékekkel flangáló családtagok látványa annak ellenére sem, hogy a Microsoft 1997-ben 150 millió dollárt fektetett konkurensébe, és szoftverei is jelentek meg Macre.

A hordozható zeneeszközök és a mobiltelefonok terén még mindig komoly ellenfélnek számít a két vállalat, mivel a Microsoft az iPhone-nal szemben saját, Windows Mobile operációs rendszerét és az arra épülő mobilkészülékeket támogatja, és a korábbi híresztelésekkel ellentétben annak piaci sikertelensége ellenére tovább fejleszti a Zune zenelejátszót. Melinda Gates azonban azt is elárulta a Vogue-nak: néha bizony maga is megkívánja az Apple-mobilt, amikor lát egyet valamelyik barátjánál.