Pénteki sms-böjt és Isten rögzítője

Vágólapra másolva!
Egy holland művész indította el a telefonszámot, amelyen a hívők üzenetet hagyhatnak Istennek, miközben olasz egyházfők éppen a rohanó világot szeretnék lelassítani egy kicsit a böjtölés sms-küldésre való kiterjesztésével.
Vágólapra másolva!

"Isteni" telefonszolgáltatást nyújt egy holland művész: aki felhívja a számát, beszélni ugyan nem fog Istennel, de üzenetet hagyhat neki rögzítőn. Van der Dong - az isteni "diszpécser" - úgy véli, hogy akár egy ima, a hangüzenet is segít rendezni küldője gondolatait, emellett a mindennapi rohanásban megállásra, elmélkedésre ösztökél.

A telefonáló a következőt hallja, ha felhívja a +316-4424-4901-es számot: "Üdvözlöm, Ön Istenhez beszél. Most nem vagyok itt, hagyjon üzenetet a sípszó után!" A vonal március 7-től él.

Nem biztos, hogy támogatná ezt a szolgáltatást Modena püspöke, aki pénteki sms-böjtre szólította fel a katolikus ifjakat. Az észak-olaszországi egyházi méltóság azt szeretné, ha a mobiltelefonos üzenetek szüneteltetésével a fiatalok visszatérnének a virtuálisból a való világba, és inkább közvetlenül érintkeznének egymással. Benito Cocchi kezdeményezését más olasz püspökök is követik, a dél-olaszországi Bari és a közép-olaszországi Pesaro egyházi méltóságai szintén sms-hagyó péntekekre buzdítják az ifjúságot.

Az sms-böjtöt ugyanakkor nem örökre hirdették meg, csak a húsvétig tartó időszakra. Az egyházfők kezdeményezésére az adott okot, hogy Európában Olaszország a második - csak Nagy-Britannia előzi meg - az sms-ezésben, készülékenként havonta átlagosan 50 üzenettel.