Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén a Watchmen című film játékváltozatát ajánljuk kipróbálásra, de véres jelenetei miatt csak felnőtt olvasóinknak ajánlott kipróbálni. Listánkon szerepel még egy dögös Tom Clancy-program demója is rengeteg vadászgépes lövöldözéssel, ínyenc gamereknek pedig a Doom és a Diablo hibridjét javasoljuk letölteni. Találhat még ajánlataink között olyan programot is, amely Windows XP-n is elérhetővé teszi a Vista 3D-s feladatváltóját, de friss csalásokkal és egy új képlopó szoftverrel is szolgálunk.
Vágólapra másolva!

WATCHMEN: THE END IS NIGH

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (518 megabájt)

A héten kezdték vetíteni a hazai mozik a Watchmen - Az őrzők című, kultikusképregényből készült filmet. Ez nem szokványos szuperhős-mozi, mivel egy alternatív múltban játszódik, a Richard Nixon irányította nyolcvanas évekbeli Amerikában, ahol szuperhősök szolgálják a békét. Mint a film kritikájából kiderül, az alapjául szolgáló képregény komoly társadalomkritikát fogalmaz meg, amelyet már a vászonra adaptálva sem sikerült teljességgel átmentenie az alkotóknak.

Noha a mozit még nem láttuk, a belőle készült játékprogram demójának tesztelése után elmondhatjuk, hogy a videojátékos verzió ebből már csak foszlányokat sem tartalmaz. Egy egyszerű akciójátékról van szó ugyanis, amely külcsínjét tekintve minket leginkább a Max Payne-re emlékeztetett. Az indítást követően Rorschach, a foltos fejű igazságosztó, vagy a Batmanre hajazó Éji bagoly irányítását vehetjük át. A demó egyetlen pályáján egy börtön falai között kell fel s alá rohangászni hősünkkel, míg komputer irányította párja folyamatosan segítségünkre siet. A kipróbálható verzióban kizárólag verekedni kell, méghozzá az egér gombjainak, görgőjének lenyomásával bevíve az ütéseket, vagy épp mélybe hajítva a ránk támadó bűnözőket.

Ezt a játékot mindenképpen csak 18 éven felülieknek ajánljuk, mivel elég brutális támadásoknak lehetünk benne szemtanúi, még egy mellberúgás után is komoly vérfröccsök landolnak a padlón, a kombók sikeres végrehajtása után pedig például precízen kivitelezett kézkitöréseket lehet elvégezni. Egy jó fél órára bizonyosan elszórakoztatja az agresszióját levezetni kívánó játékost a Watchmen, ám hosszabb távon véleményünk szerint egysíkúvá válik. Grafikája hozza az xboxos átiratok pazar színvonalát, de ennek megfelelően komolyabb videokártyára van szükség futtatásához.

TOM CLANCY'S H.A.W.X.

Forrás: [origo]

A játék demójának letöltése (1 gigabájt)

Hétvégi ajánlónk második szereplője is a konzolokról érkezett meg a PC-re. Tom Clancy, az amerikai bestseller-szerző neve a játékosok számára eddig leginkább a Rainbow Six, és a Ghost Reckon alcímű kommandós fps-játékokból, illetve az ugyancsak lövöldözős, de külső nézettel operáló Splinter Cell-ből lehet ismerős, ezúttal azonban egy teljesen más műfajú játék jelent meg az író nevével fémjelezve.

A 2012-ben játszódó H.A.W.X.-ban ugyanis egy vállalati formában működő magánhadsereg vadászpilótájának bőrébe bújhat a játékos, akinek végül természetesen az egész Egyesült Államok megmentése lesz a feladata. A komolyabb gépigényű program nagyon dögösen fest, a demóban berepülhető Rio de Janeiro városa nagyon részletesen kidolgozott, egyedül az irányítást találtuk elég kényelmetlennek mind billentyűzetről, mind egérről - erre a feladatra az xboxos kontroller jobban beválik. Szimulátornak semmiképp sem neveznénk, talán a repülős lövöldözős játék elnevezés közelebb áll a valósághoz, cserébe legalább az élethűbb programok monotóniáját is száműzték belőle a készítők.

DOOM: FALL OF MARS

Forrás: [origo]

A játék teljes verziójának letöltése (47 megabájt)

Szerette a Doom-ot? Sokat játszott annak idején Diablo-val? Most ötvözheti kedvenceit: az ingyenes Doom: Fall of Mars-ban a klasszikus fps szörnyeit kell lemészárolni a minden idők egyik legnépszerűbb szerepjátékában ismert módon. A nézet első személyről izometrikusra változott, az irányítás billentyűzet helyett egérrel történik. Nem mindennapi nosztalgikus élmény, minimális gépigénnyel.

WINFLIP

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (fél megabájt)

Ugyan már közeleg a Windows 7, de még mindig sokan használunk XP-t, pedig biztosan sokak tetszését nyerte el a Vista háromdimenziós feladatváltója. Szerencsére egy japán fejlesztésű ingyenes segédprogrammal a megöregedni nem akaró Windowson is elérhetővé lehet tenni ezt a funkciót - persze csak akkor érdemes, ha PC-nk megbirkózik a 3D-s megjelenítés által okozott extra terheléssel is. Használata egyértelmű, telepítését követően az Alt+Tab gombkombinációval hívható elő a fenti képen láthatóhoz hasonló feladatváltó felület.

CHEATBOOK 2009 MÁRCIUS

Forrás: [origo]
Az ingyenes csalásgyűjtemény letöltése (3 megabájt)

A Cheatbook.de honlapról elérhető, PC-s és konzolos játékokkal használható csalásokat lehet egy csokorban átböngészni ebben a néhány megabájtos ingyenprogramban. Az alkalmazás az előző havi verzió óta rengeteg új tippet és trükköt tartalmaz, melyeket akkor célszerű alkalmazni, ha már órák óta nem sikerül átjutni egy igazán nehéz pályán, esetleg a kedvenc autóversenyes játékban szeretnénk új verdákat elérni hajnalig tartó versengés nélkül.

FREE SCREEN CAPTURER

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (megabájt)

Képernyőmentéseket leginkább a Jing-gel szoktunk készíteni, egyszerű használata miatt a program nagy népszerűségnek örvend - különösen azért, mert egyből fel is lehet belőle tölteni a fotókat egy webes tárhelyre. A napokban azonban ráakadtunk egy másik hasonló segédprogramra. Ez a Free Screen Capture nevet viseli, és ugyancsak képernyőmentések készítésére szolgál. A BMP, JPEG, GIF, PNG vagy TIFF képformátumok mellett akár WMV formátumú videót is lehet vele rögzíteni a monitoron történtekről, és akár úgy is be lehet állítani, hogy a kész felvételt rögtön csatolja is egy e-mailhez, amelyet már csak meg kell címezni és néhány kattintással útnak is indítható.