Megtanult fájlokat küldeni a mobilos Skype

Vágólapra másolva!
Az sms- és fájlküldés funkciójával gazdagodott a Skype Windows Mobile-os verziója. A 3-as sorozatszámú szoftver béta verziójába több apró újítás is bekerült.
Vágólapra másolva!

A hanghívás és a chatelés mellett már sms-ekkel bombázhatják ismerőseiket a mobilos Skype-felhasználók a szoftveren keresztül - írja a CNet. Az üzenetek árát a felhasználó Skype-os hitelkeretéből vonja le a rendszer. Az új funkcióhoz egy saját ikon is megjelent a Skype for Windows Mobile 3.0 tesztváltozatában (béta).

Az sms mellett a mobilis Skype megtanulta a fájlküldést is, amely kicsit nehézkesebben, a kontaktokra kattintva megnyíló felugró menüből érhető el. Az adatátvitel állapotát egy külön ablakban lehet figyelemmel kísérni, valahogy úgy, mint a böngészők letöltésvezérlőjében.

Az új szoftververzióban, amely a Windows Mobile 5-ös vagy 6-os generációjával használható, több kisebb újítást is bevezettek a fejlesztők: közvetlenül lehet feltölteni a fizetős hívásokhoz szükséges hitelkeretet, és a felhasználó a státuszüzenetét is átírhatja benne. A 3-as mobilos Skype végleges verziója várhatóan pár hónapon jelenik majd meg, a fejlesztők addig is gyűjtik a bétával kapcsolatos visszajelzéseket. A béta verzió ingyenesen letölthető a cég weboldaláról (lásd a mellékelt linket).

A világ legnépszerűbb VoIP-szoftverét gyártó cég a héten jelentette be, hogy vállalati környezetbe szánt telefonszolgáltatást is elindít. A Skype for SIP hagyományos telefonkészülékekkel lesz használható, és a legkorszerűbb szolgáltatásokat nyújtja majd, például az e-mail, fax és hangüzenetek fogadását egyesítő postafiókot (Unified Messaging).