Nem lesz DRM a Sims 3-ban

Vágólapra másolva!
Szakít a sok panaszt kiváltó DRM-mel a Sims következő része, a játékot csak a hagyományos telepítőkód fogja védeni - adta hírül a BBC.
Vágólapra másolva!

A Simset kiadó Electronic Arts a játék blogján nyugtatta meg a rajongókat, hogy a sorozat harmadik része nem fog internetes kapcsolatot igénylő védelmi megoldásokat tartalmazni. A cég szerint a régi megoldáshoz visszatérve a felhasználók nem érezhetik azt, hogy a másolásvédelem túlzottan beleszól az életükbe, és az online azonosítást végző szerverek megszűnésétől sem kell tartaniuk.

A cég azért is dönthetett a kipróbáltnak minősített kódos megoldás mellett, mert a Spore és Mass Effect játékok szigorú digitális másolásvédelmét többen sérelmezték. A játékokat csak három számítógépre lehetett feltelepíteni, a további telepítési lehetőségekért az ügyfélszolgálathoz kellett fordulni, ráadásul a játék gyakran haza is telefonált az EA szervereinek.

A játékosok haragját azzal is sikerült kivívni a kiadónak, hogy a Sims dobozán nem tüntették fel, hogy a népszerűtlen SecuROM megoldást használták a kalózok fékentartására. A védelem nem volt hatékony - teszi hozzá a BBC újságírója - a Spore védelmét huszonnégy óra alatt feltörték a kalózok, így a drákói másolásvédelem miatt főleg azok szenvedtek, akik megvették a játékot. Hasonló események játszódtak le a science fiction témájú Mass Effect szerepjáték kiadása után is.

A Sims vezető fejlesztője által írt blogbejegyzés szerint a sorozat harmadik részet június másodikán jelenik meg PC-re és Macintoshra.