Mozifilmek kerülhetnek a YouTube-ra

Vágólapra másolva!
Akár A kvantum csendje, is felkerülhetn a YouTube-ra, ha sikeresen zárulnak a Sony Pictures és a Google tárgyalásai. A legnagyobb videómegosztó nincs tele egészestés mozikkal, csupán néhány Metro Goldwyn Mayer film és független alkotók művei találhatóak meg rajta.
Vágólapra másolva!

A Bloombergnek nyilatkozó Jeremy Owyang elemző szerint az egyezség mindkét cégnek érdekében áll. A Sony ugyan üzemeltet saját videómegosztót, a Crackle.com-ot, ahol régebbi tévéműsorokat és néhány újabb filmet lehet megnézni, ám az oldal népszerűsége jócskán elmarad a többi filmes oldal mögött. A Youtube-nak pedig minden, nem a felhasználók által készített, profi tartalom jól jön, ha a szolgáltatás meg akarja változtatni a róla kialakult képet.

A tárgyalások állásáról, illetve várható kimeneteléről egyik fél sem nyilatkozott. A Sony korábbi megállapodásaiból kiindulva várhatóan egy tucatnyi film kerülhet majd fel a Google videómegosztójára, az oldalon megjelenő reklámok felett a Sony rendelkezik majd - írja a CNet. Valószínűleg a filmek beillesztése is le lesz tiltva, csak helyben lehet őket megtekinteni.

Indul a zenék oldala

Sikerült megegyeznie a négy legnagyobb zenei kiadó egyikének számító Universalnak és a Google-nek. A két cég közösen indít olyan videómegosztó szolgáltatást, amin a Universallal szerződött művészek klipjei fognak szerepelni. A Vevo névre hallgató új oldal tulajdonosa a kiadó lesz, a Google csupán a technikai hátteret biztosítja majd a szolgáltatáshoz. Nem kizárt, hogy más kiadók is csatlakoznak a Vevóhoz, mondta Doug Morris, a kiadó igazgatója.