A londoni Telehouse West adatközpontban az elhelyezett szerverekből származó hőt hamarosan a környező épületek fűtésére használják.

A tervek szerint a szerverteremben keletkező kilenc megawattnyi teljesítményt a közelben található épületek fűtésére felkináló adatközpont 11.000 tonnával csökkenti szénlábnyomát. A majd 12.000 négyzetméteres, 180 millió dolláros beruházásból épülő docklandsi komplexum a hasonló létesítmények közül az első, amely engedélyt kap a londoni hatóságoktól azóta, hogy a város erősen szigorította környezetvédelmi előírásait.

A város 2002-ben hozta létre a Fenntartható Fejlődés Bizottságot, melynek célja az, hogy London példaértékűvé válhasson a környezettudatos gazdasági fejlődés terén. A bizottság határozata szerint minden újonnan épülő ingatlan tervezése során biztosítani kell, hogy felhasznált fűtő, hűtő és energiaellátó rendszerek minimális széndioxid kibocsátással működjenek.

A Telehouse projektje az eddigi legambíciózusabb terv a szerverhotelekben keletkező hő felhasználására. A felesleges hő felhasználására eddig is innovatív megoldásokat találtak az ebben érdekeltek, az IBM Svájcban épített adatközpontjából kikerülő, mintegy nyolcvan családi ház fűtésére elegendő hő  például egy közeli uszoda vizét melegíti, A Notre Dame Egyetem kutatói pedig a helyi üvegházban helyezték el, nagyteljesítményű szervereiket így a keletkező hő továbbításáról sem kellett gondoskodniuk. Ez utóbbi esetben a különböző számítási kapacítású feladatok megfelelő ütemezésével tudják szabályozni a "fűtést".