Mobil kaméleon billentyűzettel

Vágólapra másolva!
A Samsung Alias 2 mobiltelefonjának billentyűzetei nem szokványosak: e-papír technológiát használó minikijelzőket tartalmaznak, így gyakorlatilag szabadon módosíthatóak funkcióik és kiosztásuk.
Vágólapra másolva!

Az U740-es típusjelzésű készüléket sajnos csak Amerikában lehet megvenni, ám így is érdemes szót ejteni róla, mivel igen egyedi újítás kapott benne helyet. A kettényitható kivitelű készüléket ugyanis nem csak a hagyományos módon, függőlegesen tartva lehet használni, hanem oldalára döntve is: ilyenkor a szokványos számok helyett egy teljes billentyűzet jelenik meg a gombokon, és átrendeződik a funkciók és kurzorvezérlők helye is.

Forrás: [origo]

A készüléket emellett 2 megapixeles kamerával szerelik fel, továbbá multimédiás fájlokat is le tud játszani, és a speciális tasztatúrának köszönhetően kényelmesen lehet chatelni is róla. A mobilt árusító Verizon Wireless cég e-mail szinkronizáló szolgáltatását is használni lehet róla, mellyel a tulajdonos hozzáférhet céges levelezéséhez, kontaktlistájához és naptárbejegyzéseihez is. Memóriáját külön megvásárolható microSD-kártyával akár 16 gigabájtosra is lehet bővíteni.