A Dell szerint túl drága lehet a Windows 7

Vágólapra másolva!
A Dell egyik vezetője  úgy véli, hiába jobb a Windows 7 szinten minden tekintetben a Vistánál és az XP-nél, sok vásárlót visszatart majd az átállástól az, hogy a Microsoft új operációs rendszere drágább lesz elődeinél.
Vágólapra másolva!

Darrel Ward, a Dell termékmenedzsmentért felelős részlegének igazgatója szerint egyedül a Windows 7 ára lehet az, amely meggátolhatja az ügyfeleket az új operációs rendszer használatában, a Windows 7 ugyanis drágább lesz mint akár a Vista, akár az XP volt. Ward szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben naivitás azt gondolni, hogy magasabb áron is olyan sikeres fogadtatása lesz egy terméknek, mint az eddig megszokott, vagy annál alacsonyabb ár esetében.

Az üzleti felhasználóknak szánt Windows 7 Professional verziója sokkal drágább lesz mint a Windows Vista hasonló kategóriájú kiadása, a Business volt. A magasabb ár miatt iskolák, kisvállalkozások és a kormányzati intézetek is kimaradhatnak a korai felhasználók köréből - véli a Dell igazgatója. Az ártól eltekintve egyébként Ward nagy lehetőségnek tartja a Windows 7-et, amelyet ellentétben a Vistával jól behatárolható, felkészült ügyfélkör vár.

A Windows Vista kedvezőtlen fogadtatásának köszönhetően a Dell ügyfeleinek közel fele jelenleg is még az előbbi operációs rendszer elődjét, az XP-t használja, ők várhatóan kihagyják a Vistát, és majd csak a Windows 7-re fognak váltani. A cégvezető elmondta, hogy a Dell számítógépei támogatni fogják a Windows 7 általunk is bemutatott XP módját - amely lehetővé teszi, hogy az új operációs rendszeren belül, egy virtuális számítógépen továbbra is futtathatóak maradnak a kifejezetten XP-re tervezett irodai programok.

A CNetnek nyilatkozó szakember az illesztőprogramokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy azok néhány kivételtől eltekintve megfelelő készültségi állapotban vannak a Win7-hez. Összességében úgy látja, hogy a Windows 7 minden tekintetben előrébb van, annál, ahol a Vista tartott hasonló stádiumban.