Háromdimenziós játékokat szeretne Spielberg

Vágólapra másolva!
Valódi háromdimenziós játékokról és virtuális valóságról álmodik a filmek mellett játékokkal is foglalkozó Steven Spielberg. A második Wii-s játékán dolgozó rendező nem újonc, a Pong óta játszik videojátékokkal, így nem nehéz váltani a filmes és a játékos gondolkodás között - derült ki a Guardian interjújából.
Vágólapra másolva!

Szívesen látna 3D-s játékokat a közeljövőben Steven Spielberg. A rendező speciális monitorokkal és hozzájuk illő szemüvegekkel képzeli el a hatást. A játékiparban már korábban is dolgozó Spielberg elmondta, hogy a 3D-s technológia sokat fejlődött az elmúlt években, így elképzelhetőnek tartja, hogy hamarosan elkezdjék használni a játékfejlesztők is. A következő lépés a kilencvenes évek első felében egyszer már felkapott virtuális valóság rendszerek lehetnek majd - tette hozzá a Guardian kérdésére válaszolva.

Elsősorban PC-s játékosnak tartja magát Steven Spielberg, de a konzolokra megjelenő címek sem ismeretlenek számára. Döntését azzal indokolta, hogy a PC-nél van a legközelebb a képernyőhöz, ott láthatja leginkább a részleteket, vehet észre apróságokat. A Boom Blox és folytatása mégis Nintendo Wii-re jelent meg, mert ennél a kütyünél érzi a leginkább a felhasználó, hogy benne van a játékban. "Azt akartam, hogy az emberek tényleg érezzék, hogy, ha eldobnak egy tárgyat, annak hatása lesz" - mondta a beleélhető játékokat kedvelő rendező.

Nem csak a nevét adja a fejlesztéshez Spielberg, folyamatos kapcsolatban van az első Wii játéka folytatásának számító Boom Blox Bash Party-n dolgozó csapattal. Heti rendszerességgel találkoznak, ez csak akkor marad el, ha filmes feladatai máshová szólítják. A Boom Blox második, többjátékos lehetőségekkel még komolyabban felvértezett verzióját az Electronic Arts Los Angeles-i irodája fejleszti. A rendező már korábban is dolgozott a játékiparban, részt vett a LucasArts lengendás kalandjáték-motorjára épülő The Dig létrehozásában, illetve részt vett a világháborús eseményeket feldolgozó Medal of Honor sorozat megalkotásában is.

A teljes interjú a Guardian heti technológiai témájú podcastjában, a Tech Weeklyben hallgatható meg.