Vágólapra másolva!
Titkokzatos vírus támadta meg az FBI és az U.S. Marshals Service speciális rendőri szerv számítógépes rendszerét. A hálózat egy részét le kellett kapcsolni, az informatikusok egyelőre küzdenek a kártevővel - adta hírül a CNet.
Vágólapra másolva!

A speciális rendőri szerv szóvivője a sajtó kérdéseire megerősítette, hogy a hálózatukat leválasztották a Szövetségi Igazságügyminisztérium rendszeréről a vírustámadás után. Az FBI csupán annyir ismert be, hogy a Marshals Service-nél tapasztalható problémákhoz hasonló gondokkal küzdenek.

"Mi is tapasztalunk számos kormánügynökséget érintő hálózati problémákat egy külső, nem bizalmas hálózatunkon" - nyilatkozta Mike Kortan, az Szövetségi Nyomozóhivatal szóvivője az AP hírügynökségnek. Bizalmas adatok nem kerültek nyilvánosságra - tette hozzá Nikki Credic, a speciális rendőri szerv sajtószóvivője. A nyílt hálózatok mellett a legtöbb kormányszervnek van zárt, belső hálózata is, amin a bizalmas anyagokat tárolják.

A vírus forrása és típusa egyerlőre ismeretlen, ám azt mindkét szóvivő elmondta, hogy az intézmények e-mail- és internethozzáférését felfüggesztették, amíg a szakemberek vizsgálják a problémát. Az ügynökségek felvették a kapcsolatot az amerikai CERT hálózatbiztonsági központtal is.