HD-videóval is elbír a Lenovo új netbookja

Vágólapra másolva!
A szokásosnál izmosabb grafikus megjelenítőjének köszönhetően a Lenovo új netbookja multimédiás funkciókban jeleskedik: elboldogul a HD-felbontású videók lejátszásával, de még egyszerűbb háromdimenziós játékok futtatására is képes lesz.
Vágólapra másolva!

Az Acer mini asztali gépe után a júliusban érkező Lenovo IdeaPad S12 netbook lesz a második olyan masina, amelyben az olcsó minilaptopokban alkalmazott Intel Atom processzor mellett a korábbi modelleknél nagyobb teljesítményű Nvidia Ion grafikus lapkával szerelnek fel. A Computerworld értesülései szerint az extra teljesítményt biztosító grafikus chipet nagyjából 50 dolláros, vagyis mintegy tízezer forintnak megfelelő összegű felárért lehet majd megrendelni a 450 dolláros, vagyis mintegy kilencvenezer forintos nettó árú géphez.

Az Nvidia lapkával felszerelt S12-es netbook 12 colos, 1280x800 pixeles felbontású képernyőjén a gyártó szerint tökéletes minőségben lehet majd HD-felbontású videókat nézni, ráadásul a minigépet HDMI-csatlakozóval is ellátják, ezáltal akár otthoni médialejátszóként is használni lehet majd a televízióhoz kapcsolva.

Forrás: [origo]

A Lenovo S12-est a gyártó közleménye szerint teljes méretű billentyűzettel szerelik majd fel, amelyen kényelmesen lehet majd gépelni. Ezen felül három darab USB-port, memóriakártya-olvasó is kerül az egyébiránt 1 gigabájt memóriával és 160 gigabájtos merevlemezzel felszerelt netbookba. Bár tesztek még nem készültek, az Nvidia Ion grafikus lapka képességei alapján valószínűsíthető, hogy a netbook elméletileg képes lesz háromdimenziós játékok futtatására is, még ha azok nem is a legújabb csodajátékok.