Oroszok vettek részesedést a Facebookban

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb közösségi szájtjában kétszázmillió dollárért, vagyis mintegy negyvenmilliárd forintnak megfelelő összegért vásárolt részesedést egy orosz internetes cég.
Vágólapra másolva!

A Digital Sky Technology (DST) nevű társaság Oroszországban és kelet-európai országokban működő internetes cégekben vannak befektetései, az orosz nyelvű online tartalmak hetven százalékát ez a vállalat szolgáltatja.

A vállalat a kétszázmillió dolláros összegért a Facebookot működtető cég 1,96 százalékos részesedését szerezte meg. Ez alapján a 200 millió regisztrált felhasználóval rendelkező szájt pénzügyi értékét szakértők tízmilliárd dollárra, vagyis mintegy kétbillió forintra taksálják - írja a BBC.

A Facebook közlése szerint a DST nem lesz tagja a társaság igazgatótanácsának, és különleges felügyeleti jogokkal sem rendelkezik majd. Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, számos befektető kereste meg vállalatát, és azért esett választásuk a Digital Sky Technology-ra, mert a cég globális perspektívában gondolkodik. A Facebook két évvel ezelőtt a Microsoftnak értékesített 1,6 százalékos részesedést a társaságban 240 millió dollárért.