Könyvalakot öltött az önkéntesek által írt internetes Wikipedia: a kiadvány, amelyet egy brit fiatalember készített, ötezer oldalas és 47 centiméter vastag.

A könyv, amelyet Rob Matthews állított össze, 437 fő szócikket tartalmaz a népszerű internetforrásból. A 2001-ben indult Wikipediában olyan ismertetések találhatók, amelyeket bárki formálhat és szerkeszthet, aki hozzáfér a szájthoz. A Wikipedia jelenleg az interneten elérhető legnépszerűbb általános tudástár.

A 22 éves Rob Matthews a sussexi Brightonban tanul tervezőgrafikusnak, és két hetébe telt a könyv elkészítése "Magyarázatot akartam találni arra, miért fordul mindenki manapság az internethez információért, miközben összehasonlíthatatlanul kevésbé megbízható, mint azok a források, amelyeket helyettesít" - mondta Matthews a The Daily Telegrap című brit lap internetes kiadásában.

A fiatalember óvatosan válogatta össze a szócikkeket, a legjobbnak tartottak kerültek be a kiadványba - szavai szerint azok, amelyek minőségiek, pontosak, elfogulatlanok, teljesek és jó a stílusuk.

"Nem volt könnyű feladat összerakni a könyvet, különösen bekötni, ráadásul még soha nem csináltam ilyen méretűt. Érdekes volt az emberek reakciója, sokan nevetnek, és az jó" - tette hozzá. Matthews elárulta, később szeretné értékesíteni a könyvet.