Kitiltották a wifi-kapcsolatot használó játékkonzolokat az angol börtönökből, mivel egyes rabok a vezeték nélküli interneten keresztül szökéshez szükséges terveket kommunikáltak kint lévő ismerőseikkel.

Biztonsági okokból nem használhatnak olyan játékkonzolokat a brit rabok, amelyek Wi-Fi kapcsolatra alkalmasak, pusztán a régebbi generációjú gépekkel üthetik el az időt - számolt be a Joystick.com. Az angol börtönökben a rabok az emberi jogi szervezetek tevékenységének köszönhetően sokféle szórakozáshoz hozzájutnak, köztük a videojátékokhoz is.

A börtönőrök azonban felfigyeltek arra, hogy a nagyfokú engedékenységet bizonyos elítéltek úgy "hálálják meg", hogy a konzolok wifi internetes képességét kihasználva szökésüket tervezik. Az eset konkrétan az angliai Rye Hill-i fegyházban történt, ahol az egyik rab PlayStation 3 konzolján keresztül kommunikált a külvilággal, szökését szervezve.

A eset nyomán először csak a PlayStation 3 gépeket kobozták el, majd az összes többi olyan konzolt is, amely wifi- kapcsolatra képes, így például a Sony PSP, a Nintendo Wii és DS masinákat. A korábbi generációs gépek ( például a PlayStation 2) használatát továbbra is engedélyezik a rabok számára.