Újra Playstation-mobilról pletykálnak

Vágólapra másolva!
A japán Nikkei üzleti napilap értesülései szerint a Sony a PSP konzol mobiltelefonálásra is alkalmas változatával készül előrukkolni. A készüléket az iPod és az iPhone riválisául szánnák.
Vágólapra másolva!

Bár a Sony cég hivatalosan még semmit nem közölt ilyen irányú terveiről, a Nikkei úgy értesült, a japán cég már júliusban életre kelti azt a projektet, amelynek célja a cég hordozható játékgépe, a PSP funkcióinak ötvözése egy mobiltelefonnal, amelyek gyártásában az Ericssonnal közösen érdekelt a társaság. Hasonló hírek már nem először látnak napvilágot évek óta.

A Sony harminc évvel ezelőtt mutatta be világsikert arató Walkman termékét, azonban a sétálómagnó, illetve az azt leváltó CD-s, illetve memóriával szerelt utódok eladása már jelentősen elmaradt az iPodéhoz és az iPhone-éhoz képest. Az Apple multimédiában és internetezésben is erős, játékok futtatására is képes ketyeréivel való versengésben egy játékgép-mobiltelefon hibrid eszköz komoly ütőkártya lehet. Ráadásul az iPodra és az iPhone-ra is egyre több játékgyártó adja ki szoftvereit, például a Sims 3-at, a Need for Speed: Undercover-t, és a Star Wars: The Force Unleashed-et is, így az eszköz a PSP riválisává is kinőheti magát.