Vágólapra másolva!
Hatvan és százhúsz megabites internetszolgáltatást indított az UPC. A villámgyors kapcsolatra egyelőre csak alig tucatnyi nagyvárosban lehet előfizetni, az év végéig viszont egymillió háztartás számára válik elérhetővé.
Vágólapra másolva!

A cég áprilisi internetes sebességnövelését már azok a beruházások tették lehetővé, ami a most induló Fiber Power 60 és 120 csomag elindításához voltak szükségesek. Az UPC többmillió forintos befektetés keretében fejlesztette kábeles-üvegszálas hálózatát. A UPC Fiber Power csomagok lényegesen gyorsabb internetezést tesznek lehetővé az eddig megvehető ADSL és kábelnet csomagoknál, sőt a cég sajtóközlemény szerint a legújabb üvegszálas hálózatokon nyújtott szolgáltatásoknál is jobb sebességet biztosítanak.

A UPC Fiber Power szolgáltatás másodpercenként maximálisan 60 illetve 120 megabites letöltési és 6 illetve 10 megabites feltöltési sebességet biztosít, lakossági felhasználók számára. Az ultragyors internet-szolgáltatás mostantól Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Székesfehérváron, Nagykanizsán és a környező kistelepüléseken elérhetőek. Kezdetben elsősorban a UPC meglévő, hűséges ügyfelei vehetik igénybe kedvezményesen. További hálózatfejlesztéseknek köszönhetően az év végéig több mint egymillió otthonban lesz elérhető a nagysebességű internet. A hatvan megabites csomag listaára 14 ezer, a 120 megabitesé 16 ezer forint lesz, ám ezekből még levonódnak a különböző kedvezmények.

A gyors internetelőfizetéseket az EuroDOCSIS 3.0 technológia alkalmazása teszi lehetővé, amihez még a meglevő kábelhálózatot sem szükséges kicserélni. Az új adatátviteli szabvánnyal a jelenleg használt kábeles-üvegszálas kábelhálózaton is ultragyors adatkommunikáció érhető el, függetlenül a központtól való távolságától.

A kábelen nyújtott szolgáltatások nem zavarják egymást, a televíziós és a telefonos szolgáltatás nem vesz el sávszélességet az internet-szolgáltatás rovására, az internet tehát akkor sem lassul, ha mellette a lakásban akár egyszerre több készüléken tévéznek a családtagok. A UPC emellett hamarosan olyan interaktív digitális televíziós alkalmazások elindítását is tervezi a kábelhálózaton, mint a digitális videótár (Video On Demand), vagy a már sugárzott tévéműsorok bármikori, újbóli megtekintése (Replay TV).