Gorillapénisszel támadtak a trollok

Vágólapra másolva!
Megtámadták az internet trolljai a népszerű mikroblog-szolgáltatást, a Twittert. A jónak tartott viccekért mindent feladó hackerek a gorillapénisz kulcsszót próbálták a hétvége legnépszerűbb témájává tenni. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap este megrohamozták az eBaum's World és a 4Chan trolljai a Twitter mikroblog-szolgáltatást. A hackerek az Operation Shitter nevű hecckampány során a mikroblog öt legnépszerűbb témája közé akarták emelni a #gorillapenis címkét. Az akcióhoz számos eldobható e-mail cím készült, több ideiglenes felhasználót regisztráltak a Twitterre, sőt még a cél elérését megkönnyítő bárki által futtatható programokat is írtak a trollok.

Bár a Twitter üzemeltetői léptek, és kitiltották a #gorillapenis kulcsszót a toplistából, még mindig érkeznek a kifejezést tartalmazó üzenetek. A twitteres trendeket figyelő hashtags.org oldal szerint több mint ötezer üzenet érkezett tegnap este a témában.

A támadást elindító Insurgency Wikin még meg lehet tekinteni a Twitter megszállására szólító szócikket, igaz komoly mennyiségű sokkoló képen kell átgörgetni a szöveg előtt. A támadás óta feltűnt a trollokat leleplező CNet újságírón gúnyolódó írás is.

A trolloknak nem ez az első ilyen akciójuk. Korábban sikeresen manipulálták a Time magazin az év legbefolyásosabb emberét kereső szavazását, Moot-ot, a 4Chan fórum atyját első helyre juttatva.