Karácsonyra itt a szupergyors USB 3.0

Vágólapra másolva!
Az USB-s adatátvitel sebessége hamarosan többszörösére növekszik, és le sem kell hozzá cserélni a meglévő csatlakozókat.
Vágólapra másolva!

A japán NEC már évek óta keményen dolgozik az új USB-szabványon, és a munka, úgy tűnik, hamarosan meghozza gyümölcsét: év végétől elérhetőek lesznek az első, új technológiát használó eszközök. Az USB 3.0 kompatibilis chipsetek már gyakorlatilag készen vannak, és akár két hónapon belül szériagyártásba is kerülhetnek - írja a The New York Times.

Egy japán forrás szerint először maga a NEC Electronics Corporation of Japan fogja használni szeptembertől az új, szupergyors kapcsolatot lehetővé tévő csatlakozókat, és a gyártó számítógépeihez akár már az év végén is elérhető lenne a lehetőség. Az USB 3.0 akár 5 gigabit/másodperces adatátviteli sebességet ígér, ez bőven több mint elég még akkor is, ha HD videó streamingről beszélünk.

Bár a képen látható csatlakozó első ránézésre nem tűnik kompatibilisnek a régiekkel, a hivatalos információk szerint mégis az lesz. A NEC szerint 2011-re akár már 140 millió különféle elektronikai termékben is megtalálhatjuk majd az USB 3.0-t, és ez a szám 2012-re elérheti a 340 milliót is.