A GTS-Datanet, Magyarország vezető alternatív távközlési szolgáltatója datanet Home TV néven elindította internet alapú digitális televíziós szolgáltatását. Az interneten keresztül biztosított, akár HD minőségű szolgáltatás a hagyományos televíziózáshoz képest számos többletszolgáltatást nyújt.

A datanet Home TV lehetőséget ad arra, hogy a nézők személyes igényeikhez szabják az aktuális műsorkínálatot: eldönthetik, hogy mikor kívánják megnézni az őket érdeklő műsorszámokat, illetve menet közben megállíthatják, vagy bármikor megismételhetik azt. A műsorok rögzítéséhez nincs szükség többé videomagnóra vagy dvd lejátszóra. A "kép a képben" funkció segítségével úgy lehet szörfölni a csatornák között, hogy közben nem kell másik adóra kapcsolni, filmek pedig akár eredeti nyelven is élvezhetők. A gyerekzár garantálja, hogy a kiskorú gyermekek csak nekik való műsorokat nézhessék meg.

Az interneten keresztül továbbított adás vételéhez úgynevezett Set Top Box szükséges, amelyet bármilyen scart csatlakozóval rendelkező tévékészülékhez csatlakoztatni lehet, így a datanet Home TV előfizetőknek tévékészüléküket nem kell lecserélniük.

A GTS-Datanet kétféle alapcsomagot kínál a datanet Home TV szolgáltatáshoz: a havi 2290 forinttól elérhető Easy TV 14 csatornát foglal magában, míg a havi 3610 forinttól megrendelhető Fair TV 47 csatornát biztosít. Az alapcsomagok mellé igény szerint választhatók kiegészítő csomagok is, amelyekkel az HBO csatornái, valamint zenei, filmes és HD minőséget garantáló adók foghatók.

A szolgáltatást a GTS-Datanet nyújtja az előfizetőinek, a Magyar Telekom biztosítja a technikai hátteret, és a műsorszolgáltatóktól kapott felhatalmazás alapján biztosítja a csatornakiosztásban szereplő műsorokat. A datanet Home TV kizárólag Datanet ADSL szolgáltatás mellett vehető igénybe azokon a területeken, ahol az IPTV szolgáltatás kiépítése műszaki szempontból megoldható.