A Facebook miatt oszlatott a brit rendőrség

Vágólapra másolva!
Illegális ravepartynak nézték egy brit buszsofőr közösségi oldalon szervezett születésnapi buliját a rendőrök, ezért fényes nappal megrohamozták a rendezvényt, és véget vetettek a békés hamburgerezésnek.
Vágólapra másolva!

Andrew Poole a harmincadik születésnapját szerette volna megünnepelni a barátai és családtagjai körében egy ligetben a délnyugat-angliai Sowton mellett, amire a Facebook nyilvános eseményszervezőjében hívta meg a résztvevőket. A 17 visszaigazolt vendégből még kettőre várt a társaság délután négy órakor, amikor, legnagyobb meglepetésükre, négy szirénázó rendőrautó, egy mikrobusz és egy rendőrségi helikopter bukkant fel az egyébként magánterületen lévő helyszínen - írja a brit Metro.

A megszeppent társaságot terepszínű egyenruhás, testpáncélt viselő rohamrendőrök vették körbe, és szólították fel őket, hogy kapcsolják ki a zenét, és távozzanak. "Senki sem volt a közelben" - nyilatkozta az esetről a lapnak Poole. "Még csak nem is szólt a zene. A rendőrség tulajdonképpen arra szólított fel 15 embert, hogy hagyják abba a hamburgerezést, és menjenek haza."

Amellett, hogy a krisztusi korba lépő buszvezető és barátai egy kellemetlen élménnyel lettek gazdagabbak, Poole 800 fontot (körülbelül 250 ezer forint) bukott az eseten, ennyibe került ugyanis a vendégeknek vásárolt étel és ital, és a még éppen be nem üzemelt hifihez való generátor bérleti díja.

Mint kiderült, a társaság rosszkor volt rossz helyen, a környéken ugyanis rendszeresen tartanak illegális ravepartykat, amelyek miatt rendre bejelentéseket tesz a helyi lakosság. Mivel a születésnapi bulit "egész éjszakás" eseményként hirdették meg a Facebookon, a rendőrség szóvivője szerint joggal feltételezték róla, hogy egy hasonló rendezvényről van szó, és, mint elmondta, ha kellett volna, még nagyobb erőkkel vonulnak ki a helyszínre.