Vágólapra másolva!
A Fujifilm új kompakt digitális fényképezőgépe olyan sztereoszkópikus fotókat és videókat tud készíteni dupla objektívjével, ezeket azonban csak a hátoldali LCD-n vagy a gyártó saját digitális képkeretén lehet megtekinteni.
Vágólapra másolva!

A Fujifilm FinePix Real 3D W1-es készülék extrái már külsőre is látszódnak, a fényképező ugyanis nem egy, hanem két lencsével is fel van szerelve, melyek mindegyike egy-egy 10 megapixeles CCD-érzékelőhöz kapcsolódik. Bár a fényképezőgépet hagyományos felvételek rögzítésére is lehet használni, igazi érdekessége a 3D-mód, amely a két lencse egyidejű használatával térhatású képeket rögzít, melyeket már a hátoldali képernyőn rögtön meg is lehet tekinteni.

Ugyanakkor a készülék felvételeit hagyományos monitoron nem lehet térhatásban megnézni, bár a vállalat piacra dob majd hozzá olyan digitális képkeretet is, amely támogatja a 3D-nézetet, emellett a cég nyomtatási szolgáltatást is kínál majd a modellhez - a printek megtekintéséhez 3D-szemüveget kell majd használni. Az állóképek mellett a Real 3D W1-essel térhatású videó is rögzíthető, ezt azonban ugyancsak a fényképező saját LCD-jén, vagy a digitális képkereten lehet majd megnézni.

Forrás: [origo]

A háromszoros optikai zoomra képes kompakt kamerával ráadásul akár azt is meg lehet oldani, hogy hagyományos, kétdimenziós módban - például nagylátószögben és tele módban - eltérő nagyítással, vagy eltérő mélységélességgel készítsenek ugyanarról a témáról. A Real 3D W1 várható árát még nem publikálta a gyártó, egyelőre csupán annyit tudni róla, hogy szeptemberben kerül a boltokba.