Pénteken debütál itthon az új iPhone

Vágólapra másolva!
2009 július 31-étől, vagyis e hét péntek reggeltől kezdi árusítani a magyar T-Mobile az Apple iPhone új, 3GS nevű változatát, amely többek közt gyorsabb processzort, és jobb minőségű digitális kamerát tartalmaz. A készüléket három fővárosi és nyolc vidéki nagyváros boltjaiban lehet majd megvenni.
Vágólapra másolva!

A T-Mobile Magyarországon július 31-étől forgalmazza az iPhone 3GS-t, amelyet június elején mutatott be az Apple. Mint arról beszámoltunk, az új modellből egyelőre az egész világon hiány mutatkozik, ennek megfelelően itthon is korlátozottan lehet majd megvenni a készüléket péntektől: a T-Mobile összesen tizenegy hazai üzletének polcaira kerül fel a készülék, és online is csak korlátozott számban lesz erendelhető, míg egyelőre elődje, a kellő mennyiségben elérhető 3G-s típus is forgalomban marad. A T-Mobile előzetes becslései szerint az induló készlet nagyjából két-három napig lesz elegendő az új típusból.

Nem tudni, mikor jön újabb adag

A társaság meglévő és új előfizetői a pénteki bevezetést követően korlátozott számban a www.t-mobile.hu/iphone internetes oldalon már előzetesen előrendelést adhatnak le a készülékre. Az internetes felületen azok regisztrálhatnak, akik a T-Mobile ikon díjcsomagok valamelyikét választják, illetve meglévő előfizetőként jelenlegi havidíjas csomagjukat szeretnék megtartani, és arra hűségnyilatkozatot vállalnak. Amennyiben az internetes előrendelésre fenntartott készülékek elfogynak, az előregisztráció lezárul, és újabb előrendelésre csak további szállítmányok beérkezése esetén lesz mód, ezek időpontja azonban jelenleg nem ismert.

ForrA!s: Apple



A 3GS modell újdonságai közé tartozik, hogy gyorsabb processzorral szerelték fel, ezáltal fürgébb működést kínál, jobb minőségű, 3 megapixeles, autofókuszos digitális fényképező is került bele, amely már mozgóképet is tud rögzíteni, és a videókon egyszerűbb szerkesztési műveleteket magán a telefonon is elvégezhet a tulajdonos, ráadásul a felvételeket geotaggelni is lehet, azaz beépített GPS-ével a rögzítés koordinátái is automatikusan mentésre kerülnek. A wifi és a Blutooth adatátvitel mellett a készülék 7,2 megabit/s-os sebességű letöltésre képes HSDPA-n keresztül, és kétféle - 16 vagy 32 gigabájt memóriával szerelt - változatban lesz megvásárolható fekete vagy fehér színben.

Árak és díjcsomagok

Az új, 3GS modell érezhetően drágább lesz az előd 3G típusnál, a legolcsóbban 16 gigabájtos változata vihető el, ezért a két év hűséget vállaló előfizetőknek 18 990 forintot kell kifizetniük a legdrágább, 17 690 forintos, ezért viszont 600 perc beszélgetést, 400 darab sms-t, és 4 gigabájt adatforgalmat tartalmazó díjcsomag választása esetén. Egy év hűséget választva ugyanilyen konstrukcióban 84 990 forintba kerül az új iPhone.

Forrás: [origo]
Az iPhone és a díjcsomagok ára a T-Mobile honlapján

Az olcsóbb, 4990 forintos havidíjú Ikon 200-as csomagot (200 perc, 100 darab sms, 1 gigabájt adatforgalom) választóknak legalább 98 990 forintot kell kifizetniük két év hűséggel, feleekkora vállalás esetén az ár 124 990 forintra emelkedik. A köztes, 10 300 forintos havidíjú Ikon 400-as díjcsomag (400 perc, 200 darab sms, 2 gigabájt adatforgalom) kiválasztása esetén a készülék két év hűséggel 62 990 forintba, egy évvel 106 990 forintba kerül. A legtöbb pénzt a 32 gigabájtos csúcsmodellre vágyóknak kell otthagyniuk a pénztárnál, ez a legolcsóbb díjcsomag esetén 151 990 forintba kerül, a legdrágábbal pedig 44 990 forintba két év hűséggel. Az árakról részletesen a T-Mobile oldalán lehet tájékozódni.

Az iPhone 3GS 2009. július 31-étől a következő T-Pont üzletekben lesz kapható: reggel 9 órától a MOM Park Bevásárlóközpontban (1123 Budapest, Alkotás u. 53), délelőtt 11.00 órától pedig a következő budapesti üzletekben: 1117 Budapest, Budafoki út 103-107., Aréna Plaza (1087 Budapest, Kerepesi út 9.), valamint további nyolc vidéki város (Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs, Veszprém, Székesfehérvár és Kaposvár ) T-Pont üzleteiben.