Üzemszünet volt a PayPalnál

Vágólapra másolva!
A népszerű internetes fizetőrendszerben belső hibát észleltek hétfőn, amely miatt a PayPal működése egy órán át szünetelt világszerte.
Vágólapra másolva!

A Reuters közlése szerint a leállás magyar idő szerint hétfő este következett be, és a PayPal minden ügyfelét érintetette. A hiba miatt az online fizetés nagyjából egy órán át szünetelt. Az eBay aukciósszájt tulajdonában lévő szolgáltatás szóvivője hangsúlyozta, nem külső támadás, hanem belső hiba miatt állt le a rendszer.

A PayPal a világ legnagyobb internetes fizetési rendszere, melyet világszerte 75 millióan használnak, másodpercenként átlagosan közel négyszázezer forintnak megfelelő összeg utazik rendszereiben. A szolgáltatásaiból származó bevételek jelenleg az eBay teljes forgalmának harmadát teszik ki, ám szakértők szerint a hétfői leállás kevés pénzbeli kárt okozott a társaságnak. Az ehhez hasonló leállások - melyhez hasonló megesett már például a Google-lel és az Amazonnal is - inkább presztizsveszteséget probukálnak, ha túl sűrűn történnek meg - nyilatkozták a hírügynökségnek piaci elemzők.