Olcsó e-könyv-olvasót dob piacra a Sony

Vágólapra másolva!
Az új, elődjénél kisebb képernyővel szerelt Sony Reader Pocket Edition kétszáz dollárba kerül, azaz száz dollárral lesz olcsóbb az Amazon népszerű Kindle eszközénél.
Vágólapra másolva!

A japán gyártó két e-könyv-olvasóval is előrukkolt, melyek közül a Reader Pocket Edition (PRS-300) számíthat a legnagyobb érdeklődésre, ez ugyanis nyolcvan dollárral olcsóbb a jelenleg boltokban lévő modellnél, és száz dollárral kerül majd kevesebbe a rivális, vezeték nélküli adatátvitelre is képessé tett Amazon Kindle-nél augusztus végi premierjekor: ára Amerikában 200 dollár, vagyis nagyjából 36 ezer forint lesz.

A Sony Reader Pocket Edition 5 colos, vagyis 12,7 centiméteres képátlójú e-tinta képernyővel van felszerelve, amely csak akkor fogyaszt áramot, ha tartalmát frissíti, és nem fárasztja a szemet sem olvasás közben, igaz, a papírhoz hasonlóan csak világosban vagy lámpafénynél lehet olvasni. A megjelenítő 800x600 pixeles felbontást használ, azonban csak 8 szürkeárnyalat megjelenítésére alkalmas, színes képére nem. A ketyerét 440 megabájt belső memóriával szerelik fel, amely mintegy 350 e-könyv raktározására alkalmas, melyeket a PC-ről, egy kliensprogram segítségével tölthet fel a tulajdonos USB-kábelen keresztül. Egy töltéssel nagyjából két hétig használható az eszköz.

Forrás: [origo]

Egy másik újdonság, a Reader Touch Edition (PRS-600) már száz dollárral drágább, ezt azonban érintésérzékeny képernyővel szerelik fel, melyen keresztül jegyzeteket is lehet készíteni a megnyitott e-könyvekbe, melyeket aztán utólag, számítógépről ki is lehet nyomtatni. Ezen kívül beépített - angol nyelvű- értelmező szótárában a szöveg bármelyik szavára rá lehet keresni úgy, hogy a felhasználó egyszerűen rábök arra az ujjával. Emellett a drágább változat már kibővíthető memóriával rendelkezik.