Bedőlt a tr.im linkrövidítő oldal

Vágólapra másolva!
Bezár a Tr.im linkrövidítő, miután elvesztette a versenyt a Twitter által alapértelmezettként használt Bit.ly-vel szemben. A szolgáltatással elmentett webcímek 2009 végéig biztosan működni fognak, utána nem tudni mi lesz.
Vágólapra másolva!

A linkek rövidítéséért nem akarnak fizetni a felhasználók, a szolgáltatásban felgyűlő aktuálisan legmenőbb tartalmak listája pedig nem túl értékes adatbázis. A Tr.im csapata abban reménykedett, hogy valakinek el lehet adni a népszerű linkrövidítőt, de nem sikerült nyélbe ütniük az üzletet. A rövidítőt fejlesztő Nambu Networks nem tűnik el, új szolgáltatásokkal akar kísérletezni - írja a Tr.im blogjának búcsúbejegyzése.

A cég egyelőre nem döntötte el, hogy az eddig rögzített rövid hivatkozásoknak mi legyen a sorsa. A Tr.im nyitólapján azzal nyugtatják a felhasználókat, hogy 2009 utolsó napjáig biztosan elérhetőek lesznek ezek a tartalmak, az utána következőkre azonban semmilyen garancia nincs. Elképzelhető az is, hogy 2010 első napjaitól a tr.im linkek csak az oldal nem található hibaüzetetet és a 404-es hibakódot fogják visszaadni a régi kedvenceket keresőknek.

A linkrövidítőket a Twitter és a közösségi oldalak tették ismét népszerűvé. A maximum 140 karakteres csiripekbe illetve az üzenőfalakra írt szövegekben jobban fest egy rövid hivatkozás, mint egy több száz betű hosszú szörnyeteg. A verseny győztesének egyelőre a Bit.ly, a Twitter alap rövidítője tűnik, amit a pletykák szerint akár fel is vásárolhat a mikroblog-szolgáltató.