12 órán át bírja majd a Nokia netbookja

Vágólapra másolva!
Nokia Booklet 3G néven lesz kapható a finn gyártó első netbookja, amely 12 órás üzemidőt biztosít majd használójának, és beépített mobilinternetes modemmel és GPS-szel is felszerelik.
Vágólapra másolva!

Az eszköz bemutatójára szeptember 2-án kerül majd sor a Nokia World rendezvényen, de egyes paramétereit már előzetesen közölte a vállalat. Ezek alapján a Nokia Booklet 3G tömege 1,25 kilogramm, HD-felbontású képernyőjének átlója 10 coll lesz, vastagsága pedig csupán 2 centiméter. A masinát ultrakönnyű alumíniumházba szerelik majd, és a wifi mellett 3G és a gyorsabb elérést biztosító HSDPA internetkapcsolattal is felszerelik majd.

A már kapható minilaptopokhoz hasonlóan ezt a gépet is Intel Atom processzorral szerelik majd fel, és Windows operációs rendszer fut majd rajta, amelyat azonban a cég Ovi nevű internetes szolgáltatásaival egészítenek ki, amely többek között lehetővé teszi a készüléken lévő adatok - levelek, e-mail címek - szinkronizálását a PC-vel, illetve a Nokia okostelefonjaival. A készüléket olyan GPS-vevővel is felszerelik, amely a mobilhálózatról lekért információkkal teszi gyorsabbá saját maga betájolását, így bekapcsolását követően fürgébben megtalálja a műholdakat, és a Nokia Térképek nevű alkalmazás is elérhető lesz rá.

Forrás: [origo]

Ezen kívül egy HDMI-csatlakozóval is felszerelik a készüléket, amelynek segítségével például televízióhoz, monitorhoz lehet majd egyszerűen csatlakoztatni a netbookkot, amelyhez Bluetoothon keresztül más eszközök is csatlakozhatnak. A készülék várható árát, megjelenési idejét és pontos specifikációját szeptember 2-án hozza nyilvánosságra a Nokia.