A magyar neten többségben a nők

Vágólapra másolva!
Ma már a nők adják a hazai internetezők többségét - derül ki a Sanoma Budapest Zrt. által csütörtökön kiadott közleményből, amely szerint körülbelül kétmillió nő internetezik rendszeresen Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A médiacég tájékoztatása szerint tavalyelőtt a világhálón böngészők 48, az idei év első negyedében viszont már 53 százalékát adták a nők, akik a férfiaknál nemcsak gyakrabban, de hosszabban is lépnek fel az információs szupersztrádára.Adataik alapján az éjszakai órákban még mindig a férfiak adják a nethasználók többségét, ám napközben a nők fordítanak több időt erre a tevékenységre; az élen a városi nők állnak, ők adják a világhálót használók 85 százalékát, ami közel húsz százalékkal haladja meg lakosságon belüli arányukat.

E csoport az átlagosnál jobb vagyoni helyzetet mondhat magáénak: míg a hazai nők 24 százaléka állítja, hogy jól él, ebben a csoportban 30 százalék ez az arány: száz megkérdezettből hárman mondták, hogy gond nélkül, 27-en pedig, hogy beosztással jönnek ki jövedelmükből - írják. Tovább árnyalja a képet, hogy az internetező nők az átlagosnál nagyobb összeget gondolnak szükségesnek a megfelelő színvonalú megélhetéshez; az általuk megjelölt havi 376 ezer forintos summa éppen százezerrel magasabb az országos átlagnál - idézi a társaság újmédia-divíziója által működtetett internetezonok.hu oldalon olvasható adatokat a Sanoma.