Vágólapra másolva!
Kétféle, szupergyors működésre optimalizált böngészőt, egy Live Messengert feltuningoló remek ingyenes bővítményt, hasznos játékcsalásokat, és egy geekfegyverként használható ablakpakolászó programot ajánlunk kipróbálásra ezen a hétvégén.
Vágólapra másolva!

OPERA 10

Forrás: [origo]

Az ingyenes böngésző letöltése (8,67 megabájt, magyar nyelvű)

A héten jelent meg a finn Opera böngésző legújabb, 10-es verziója, amelyet részletesen be is mutattunk ebben a cikkünkben. Dióhéjban az újításokról: a legfontosabb a turbómód, amely lassú internetkapcsolat esetén aktiválódik, és úgy teszi a gyorsabbá a böngészést, hogy a cég szerverei a lekért honlapokat tömörítve továbbítják a felhasználók PC-jére, jelentősen csökkentve a használt sávszélességet. Emellett megújult a szoftver kezelőfelülete, akár függőlegesen is elhelyezhetők benne a böngészőfülek, felülete jobban testreszabható, továbbra is képes Bittorrent-letöltésre, tartalmaz levelezőklienst, képességeit pedig miniprogramokkal (widgetekkel) lehet kibővíteni.

MESSENGER PLUS! LIVE

Forrás: [origo]

A Live Messenger csevegőprogram nem hivatalos bővítményének letöltése (5 megabájt, magyar nyelvű)

A hangzatos nevű Messenger Live Plus! névadásakor az alkotók kissé trükköztek, ez ugyanis nem a Microsoft hivatalos kiegészítője, hanem egy külsős társaság fejlesztése, amely a népszerű csevegőprogramra települ rá bővítményként. Telepítésekor - ez magyar nyelven történik - megkérdezi a felhasználót, hogy kíván-e szponzorációs szoftvert telepíteni vele együtt a PC-re, erre nyugodtan lehet nemmel válaszolni, enélkül is teljes értékűként használható a program. Ez egyébként nagyon hasznos funkciókat kínál: többek közt egy chatablakban, fülekbe rendezve lehet elérni a partnereket, sokkal szebben jeleníti meg az előzményeket, testreszabható a kezelőfelülete, saját státuszüzeneteket lehet beállítani vele. Emellett külső e-mail fiókokba érkező üzeneteket is tud jelezni, lehetővé teszi egyszerre több Messenger-fiók szimultán használatát, és statisztikákkal szolgál a felhasználókról, így megkönnyítve az akár több száz fős kontaktlista kigyomlálását a sosem bejelentkező, elfeledett ismerősöktől. Ezen túlmenően biztosítja az üzenetnapló titkosítását igen erős rejtjelezéssel, és gombnyomásra el lehet tünteni minden megjelenését a képernyőről, ha jönne mondjuk a főnök.

Vigyázat, egyes víruskeresők riasztanak a program telepítésekor, mondván, hogy reklámozó szoftvert tartalmaz, de mivel ezt egyáltalán nem kötelező installálni, vélekedésünk szerint nem jelent problémát. A Wikipédia szócikke szerint korábban a Windows Defender is kártevőt jelzett a csomagban, de mostanra már korrigálták ezt a hibát: ha pedig a Microsoftnak nincs problémája a programmal, valószínűleg tényleg nem tartalmaz kártékony kódot - akit ez mégis aggaszt, kérjük, ne telepítse fel!

MAXTHON 3 ALPHA

Forrás: [origo]
Az ingyenes böngésző alfa verziójának letöltése (8,3 megabájt)

Egyelőre kezdeti, alfa verzióban lehet csak kipróbálni a Maxthon böngésző 3-as verzióját, amely már nem az Internet Explorer Triton nevű motorját, hanem a Google Chrome-ból és az Apple Safariból ismert WebKit megjelenítő technológiát is támogatja, melyek közt annak függvényében lehet váltogatni, hogy a gyors működés, vagy a weboldalak tökéletes megjelenítése-e a fontosabb. Az új verzió külsőre is ezekre a browserekre hajaz, s úgy tűnik, a fejlesztők elsősorban a minél gyorsabb böngészést tartották fontosnak, kezelőfelülete is meglehetősen puritán, de a jó értelemben. Ez azonban még egy nem teljesen kész alkalmazás, csak óvatosan érdemes tesztelni, senki ne ebben írja élete legfontosabb levelét!

CHEATBOOK 2009 SZEPTEMBER

Forrás: [origo]
Az ingyenes játékcsalás-adatbázis letöltése (2,33 megabájt)

A Cheatbook.de honlap offline is használható játékcsalás-adatbázisának legfrissebb kiadása, amelyben PC-s és konzolos játékokhoz lehet keresni különféle csalásokat, például örök életet, lőszert biztosító kódot, vagy az egyébként lezárt pályát megnyitó jelszót.

WINLAYOUT

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (308 kilobájt)

Ez a nyílt forráskódú miniprogram egy igazi geekfegyver: a megnyitott szoftverek ablakainak manipulálását teszi lehetővé villángyorsan aktiválható billentyűkombinációkkal. Mivel ezek döntő többsége a numerikus billentyűzetet használja, hagyományos laptopon nem, csak rendes, teljes 101 vagy több gombot tartalmazó tasztatúrával lehet használni. A Windows-gomb és a számbillentyűkkel az aktív ablakot lehet elhelyezni a monitor kilenc pozíciójában, középre, jobbra-balra, illetve le és fel rendezni. A Win+Alt+4-gyel egy ablak pontosan a monitor bal felére nyitható ki, a Win+Alt+6-tal pont a jobb felére, míg a Win+Alt+5-tel teljes képernyőre lehet váltani. Egyéb kombinációkat magában a szoftverben lehet megtekinteni.