Bemutatták a kínai iPhone-t

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bemutatták az Apple iPhone-jának Kínában boltokba kerülő változatát, amelyben érdekes módon nem lesz wifi, viszont 3G mobilinternet igen.
Vágólapra másolva!

A PC World beszámolója szerint az ázsiai országban használatos telekommunikációs eszközöket bevizsgáló szervezet képet is közölt - ezen a 8 gigabájtos memóriával szerelt változat látható. A lap úgy tudja, a készüléket a China Unicom cég fogja árusítani: a kínai piacra szánt változatból kihagyják a wifit, ugyanis az országban csak egy helyi fejlesztésű biztonsági protokollt támogató eszközök kerülhetnek forgalomba. A készülékkel 3G mobilhálózaton keresztül lehet majd internetezni.

A tervek szerint a telefon a negyedik negyedévben kerül majd a boltokban, és a 8 gigabájtos modell mellett a 3G S készüléket is árusítani fogják majd 16 és 32 gigabájtos változatban. Az Apple érintőképernyős mobiltelefonja egyébként már most is népszerű Kínában, bár jelenleg csak külföldről, vagy szürkeimboltból lehet beszerezni - de így is gazdára talált belőle becslések szerint legalább egymillió darab - ráadásul az import készülékekből a wifi sem hiányzik.

Forrás: [origo]