Statisztika-morzsák a Google-től

Vágólapra másolva!
Ha szeretné a legváratlanabb pillanatban elkápráztatni beszélgetőpartnereit valamilyen friss statisztikai adattal az internet világából, netán az online iparágban dolgozik, és tud angolul, akkor a Google Internet Statsot önnek találták ki.
Vágólapra másolva!

A statisztika olyan, mint a bikini: sokat megmutat, de a lényeget eltakarja - tartja egy régi mondás. A Google internetes statisztika-gyűjteménye is valami ilyesmi: a komoly iparági szakértők minden bizonnyal jól ismerik az eredeti forrásként szolgáló tanulmányokat, felméréseket, de aki nem szeretné, vagy nem tudja ezeket böngészgetni, vagyis nem látja a lényeget, az rövid, könnyen emészthető formában kaphat információt a világhálóval kapcsolatban.

Az Internet Stats maximum néhány mondatban emeli ki a lényeget a szaksajtóban megjelenő és a különböző kutatóintézetek által publikált tanulmányokból. A szájt kérésre véletlenszerű adatokkal bombáz minket, vagy kulcsszavakra kereshetünk rá, de lehet benne böngészni kategóriánként is - például makrogazdasági trendek, technológia, médiafogyasztás, e-kereskedelem, és így tovább.

Forrás: [origo]
Érdekes adatok az internetes közösségekről - és sok másról

A statisztikai adatokat az oldal olyan angol nyelvű forrásokból bányássza össze, mint például a Deloitte, a GFK vagy a Forrester Research adatbázisai, illetve a rangosabb gazdasági lapok és hírügynökségek, például a Financial Times, a BusinessWeek, a Wall Street Journal vagy a YouTube által prezentált adatok is megjelennek benne. Az itt előkeresett információmorzsákat csupán helyben lehet böngészni, mivel a szolgáltatás kiírja ugyan a forrást, de az eredeti dokumentumhoz nem lehet eljutni rajta keresztül.

A szolgáltatás, bár leginkább talán a Google Newsra emlékeztet, nem olyan naprakész, a statisztikai adatok között több hónaposak is vannak, és (egyelőre?) RSS-értesítőt sem lehet kérni az egyes kategóriákról vagy keresésekről, ami megkönnyíthetné vele a munkát. Adatokat viszont lehet beküldeni az Internet Statsnek, amelyet érdekes módon jelenleg egy brit webcímen (http://www.google.co.uk/intl/en/landing/internetstats/) hosztol a Google.