Nemsokára itt az USB 3.0

Vágólapra másolva!
Még gyorsabb adatátvitelre lesz képes a számítógépekbe szerelt USB-csatlakozó új, 3.0-s változata, amely az év végén, vagy a jövő év elején végre boltban megvásárolható termékekben is debütálhat.
Vágólapra másolva!

Az Intel fejlesztői fórumán (IDF) a jövő héten egy sor USB 3.0-s eszközt bemutatnak majd: többek közt az első ezt támogató laptopot a Fujitsutól, egy gyors SSD-meghajtót, amely ezt az illesztést használja, illetve egy felső kategóriás, PC-hez csatlakoztatható külső videokamerát is.

A 3.0-s USB legfontosabb előnye az lesz, hogy tízszer olyan gyors adatátvitelt biztosít, mint jelenleg elterjedt 2.0-s változata, és fogyasztását tekintve is kedvezőbb paraméterekkel rendelkezik. A gyorsabb adatátvitel leginkább a videós eszközök esetében jön majd jól: az új szabványt alkalmazásával a Sony például ki tudott fejleszteni egy 1080p felbontású, másodpercenkénti 60 képkockás sebességgel működő, tömörítetlen, tökéletes minőségben rögzítő, akár laptophoz is csatlakoztatható kamerát. A Cnet értesülései szerint az első USB 3.0-s eszközök vagy az év végén, vagy jövő év elején kerülnek majd a boltokba.