Kézikönyv helyett ebook jár a Chryslerhez

Vágólapra másolva!
Elbúcsúzhatnak a 2010-ben új Chryslert vásárlók a kesztyűtartót elfoglaló, vaskos felhasználói kézikönyvektől. Az autógyártó videókat is tartalmazó digitális könyvekre vált, évi 930 tonna papírt megtakarítva - adta hírül a CNET.
Vágólapra másolva!

A változásban a Chrysler-csoport összes márkája, tehát a Dodge és a Jeep is érintett. A DVD lemezzel nem csak a másfél-két kilós könyv cipelését ússzák meg az autósok, számtalan más előnnyel is jár majd a digitalizált verzió.

Az autó és a beépített navigáció használati utasítása mellett a lemez tartalmazni fogja a garanciális ügyekhez, illetve a szervízhez szükséges információkat is. A gyakrabban használf funkciókról - például a tempomat beállítása vagy a Jeepek ponyvájának felszerelése - pedig videós anyagok is kerülnek a korongra. A többszáz oldalas nyomtatott paksamétákkal szemben a digitális verzióban keresni is lehet, nem kell végiglapozgatni a könyvet egy-egy információ után kutatva.

Az előnyök ellenére sem tűnik el teljesen a papírra nyomott kézikönyv. Akik a kereshető, videós verzió helyett hagyományos útmutatót szeretnének, azok igényelhetik azt autóvásárlás közben.