Asztali gép könyvméretben

Vágólapra másolva!
Alig nagyobb egy vastagabb könyvnél, mégis Blu-ray-t és HD videót játszik a Fujitsu Siemens legújabb apró PC-je. A nettop méretű házba valódi erőgépet építettek a cég mérnökei.
Vágólapra másolva!

A nettop méretű Esprimo Q1500-ba alacsony fogyasztású Core 2 Duo processzort építettek a Fujitsu mérnökei, így attól sem kell félni, hogy túl sokat fogyasztana. A kisebb konfigurációkban gyengébb, két gigahertz körüli kétmagos processzor dolgozik, létezik azonban 2,8 gigahertzes erőforrással felszerelt csúcsmodell is.

Az Engadget tesztje szerint a gépet még az sem lepi meg, ha egy Blu-ray lemez lejátszása közben azt kérik tőle, hogy indítson el még egy nagyfelbontású videót. A dizájnos fekete-ezüst házba szerelt PC hűtésére sem lehet panasz, még csúcsra járatva sem kelt 24 decibelnél nagyobb zajt.

Forrás: [origo]
Kicsi, csendes, mégis tud mindent

Az Esprimo Q1500-ba összesen négy gigabájt memóriát lehet bele tömni. A gép 320 gigás merevlemezzel érkezik, további perifériákat pedig hat darab USB porton lehet a masinára kötni. A grafikai teljesítményért az Intel GM 4500M HD chipje felel.

Az apró és csendes PC-nek megkérik az árát, a Windows 7 Premium Edition-nel szállítótt gépet bruttó 168 ezer forintért lehet majd megvenni októbertől. Azt még nem tudni, hogy a nagyobb processzorral és a Blu-ray meghajtóval felszerelt típus mennyibe fog kerülni.