A Microsoft webes levelezőrendszere, a Windows Live Hotmail mintegy tízezer postafiókjának jelszavát publikálták egy honlapon ismeretlenek. A Microsoft egyelőre vizsgálja az esetet, de a Neowin hírszájt tesztjei szerint valóban működő adatok szivárogtak ki, a szakértő mielőbbi jelszócserét javasol.

A Neowin beszámolója szerint a felhasználói neveket és a hozzájuk tartozó jelszavak ezreit a Pastebin.com című webhelyen publikálták október elsején, amelynek látogatói szoftverek forráskódját tudják megosztani egymással. Bár az oldalról azóta ezeket már eltávolították, a híroldal munkatársai a lista egy részét, amelyről megállapították, hogy valódi, működőképes fiókadatokat tartalmaz.
 
A BBC úgy tudja, összesen 10027 darab felhasználói név és jelszó-párost publikáltak a nevet, melyek tulajdonosainak neve a, illetve b betűvel kezdődött, és @hotmail.com-ra, @msn.com-ra és @live.com-ra végződött.
 
A Neowin szerzője szerint  úgy tűnik, a legtöbb kiszivárogtatott adat európai felhasználókhoz kapcsolható, bár a Microsoft egyelőre csupán annyit közölt, hogy vizsgálja az esetet. Azt egyelőre még nem tudni, hogy az ismeretlenek rendszerek feltörésével, avagy egyéb módon, például adathalász oldalakon keresztül szerezték meg ezeket az adatokat. Graham Cluley, a biztonsági szoftvereket fejlesztő Sophos cég vezetője az adatlopás kapcsán azt javasolta a Hotmailt, vagy a többek közt a Messenger vagy az Xbox konzol online játékszolgáltatásainak használatához is szükséges Live ID-val rendelkezőket,  hogy mielőbb változtassák meg jelszavaikat. A szakember szerint abban az esetben, ha más szájton is a hotmailes jelszót használja valaki, ajánlott azt a jelszót is lecserélni, az online bűnözők ugyanis más szolgáltatásokon is végigpróbálgathatják a párosításokat, hátha azok működnek - a felhasználók jelentős része ugyanis minden szolgáltatáshoz ugyanazt a jelszót adja meg.