Szkeptikus egyetemisták tanulnak a Twitterről

Vágólapra másolva!
Egyetemi tantárgy lett a Twitter Ausztráliában, ahol az újságírójelölteknek oktatják a legfeljebb 140 karakteres üzenetekben történő kommunikációt.
Vágólapra másolva!

"Néhány diák csevegése nem annyira mélyenszántó, mint azt sokan elvárnák. De nem hiszem, hogy hasznosabb lenne, ha esszéírásra bírnánk őket" - mondta Jacqui Ewart, a Griffith Egyetem tanszékvezetője.

A Twitter mikroblog-szolgáltatásra mobiltelefonról, és a weben keresztül küldhető bejegyzésekkel bárki megüzenheti a világnak, hogy éppen mit csinál, mire gondol, vagy hogy érzi magát. A közösségi portál hírközvetítő szerepe mellett a felhasználók több mint fele üres fecsegésre, reklámozásra, vagy kéretlen levelek továbbítására használja az oldalt.

"Az ausztrál diákok a Twittert önismereti gyakorlatként kapják" - magyarázta Ewart, hozzátéve, hogy egyre több munkáltatónál elvárás a közösségi portálok ismerete, és az ezekkel elérhető eszközök használata. Az egyetem ötletét azonban a hallgatók vegyesen fogadták. Voltak, akik megkérdőjelezték az olyan oldalak, mint a Twitter és a Facebook hivatalos tantervbe vitelének hasznosságát. A tanár szerint az volt a legmeglepőbb, hogy a diákok egy jelentős része azt sem tudta, mi az a Twitter. "Közülük néhányan el sem akarták hinni, hogy mi valóban használjuk az oldalt, mert szerintük ez csak időpocséklás" - tette hozzá a tanszékvezető.