Csak gyári memóriákkal fog menni az Xbox

2009.10.19. 16:03

Letiltja a Microsoft a más gyártóktól származó memóriakártyákat és merevlemezeket. Aki nem menti vissza időben az eredeti tárolóra, akár el is veszítheti az adatait.

Larry Hryb, az Xbox Live programigazgatója adta hírül, hogy a Microsoft játékkonzoljának következő frissítésével működésképtelenné válnak a más gyártóktól származó memóriakártyák.

Az ilyen eszközt használó gamerek - amellett, hogy lemondhatnak a nagy kapacitású memóriáról - a játékosprofiljukat is elveszthetik, ha nem másolják vissza az adatokat elég gyorsan a gép merevlemezére, vagy egy gyári memóriára.

A független gyártók által előállított memóriakártyákat azért szerették a gamerek, mert hatalmasak voltak a Microsoft által kínált aprócska 512 megabájtos tárolóhoz képest. A Datel által előállított kártya például 4 gigabájtnyi tárhelyet nyújtott, és további 16 gigabájtnyi microSD memóriát képes fogadni. Emellett a kiegészítő csak kicsit volt drágább, mint a Microsoft által kínált gyári bővítés.

A frissítés után az Xbox tulajdonosok ismét csak a Microsoft csepp memóriakártyáit, és méregdrága merevlemezeit választhatják. A cég legutoljára 2008 szeptemberében csökkentett a játékkonzolhoz vásárolható merevlemezek árán, most 26 ezer forintnak megfelelő dollárért lehet venni egy 120 gigabájtos lemezt az Xbox 360-hoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK