A hét kütyüi: titánium egér és elegáns winchesterek

Vágólapra másolva!
A hollandok megalkották az egyik legszebb és legdrágább számítógépes egeret és megmozgatják azokat is, akik nem sportolnak, az amerikaiak új értelmet adtak a karóra viselésének, a németek trendi formába öntötték a klasszikus eleganciát, a japánok pedig, szokásukhoz híven, bizarr formájú kütyüket rémálmodnak. Bemutatjuk a hét legérdekesebb készülékeit.
Vágólapra másolva!

A karórák népszerűségét egy ideje megtépázták a kijelzőjükön digitális órát hordozó mobiltelefonok. Valószínűleg a Balckberry új kiegészítője sem lesz elég hozzá, hogy megfordítsa ezt a trendet, de azok, akik nem vetik meg sem a népszerű okostelefon-márkát, sem a csuklón viselhető időmérő szerkezetet, hasznos eszköznek találhatják majd.

Az Allerta InPulse Bluetooth karóra folyamatos összeköttetésben áll a telefonnal, és képes jelezni a beérkező hívásokat, kiírni a naptárbejegyzéseket, és, ami talán a legfontosabb, a méretes telefon előkotorása nélkül, egy diszkrét pillantással lehet beleolvasni rajta a beérkezett e-mailekbe vagy üzenetekbe. A külseje igazán komoly: készülék csuklópántja cserélhető, a tokja acélból készült, a kijelzőjét pedig üveg borítja.

Forrás: RIM

Telefonálni viszont nem lehet rajta keresztül, de egy komoly üzletember minden bizonnyal nem is szeretné James Bondot vagy Michael Knightot utánozni egy ilyen eszközzel. Cserébe az óra rezgő hívásjelzésre is képes, az OLED kijelzőnek köszönhetően pedig nem csak éles képe van, de takarékos is: rendes használat mellett 4 napig bírja egy feltöltéssel. A Blackberry-karóra 150 dollárba (körülbelül 27 ezer forintba) kerül majd, de sajnos még februárig várni kell a megjelenésére. A készülékből még csak prototípusok léteznek, és nem maga a Blackberryt gyártó RIM, hanem egyik partnere szállítja majd.

Külső winchesterek luxuskivitelben

Acél, bőr, fa és karbon: a német Brinell csak a legkiválóbb, a termékeinek elegáns külsőt kölcsönző anyagokba burkolja külső winchestereit. A Powerstorage sorozat tagjaiért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, hiszen az olcsóbb, apró külméretű 160 vagy nagyobb 500 gigabájtos kapacitású darabokért egyaránt 190 eurót (52 ezer forint) kell fizetni, a faborítású példányok pedig 230 euróba (61 ezer forint) kerülnek.

Forrás: Brinell

A gyártó érdekesen oldotta meg az árazást: ennyi pénzért sokkal nagyobb kapacitást is választhatunk magunknak, de ennél időt állóbb dizájnt nem. Az Brinell cigarettatárca-méretű winchesterei kicsit olyanok, mintha egy letűnt, nemesebb kor emlékei, vagy egy luxusautó tartozékai lennének.

Az egér, mint műalkotás

Ha már a luxusnál tartunk, akkor lássunk egy igazán prémium kategóriás alkotást. Az Intelligent Design holland dizájnhéten bemutatott egerére nehéz szavakat találni. Az alkotók tökéletesen ragadták meg az egérség, mint forma lényegét, és anyagokból is igyekeztek a legjobbat kiválasztani.

Forrás: Intelligent Design

A vezeték nélküli, lézeres egér burkolata kézzel hajlított titániumlemezből készült, a belseje műgyantából van, a görgőjéhez pedig egy ritka földfémet, neodímiumot használtak fel. Mindezekkel együtt már talán érthető, mitől kerül ez az egész 1200 dollárba, vagyis több mint 215 ezer forintba. Azt pedig még nem is említettük, bár ránézésre talán egyértelmű, hogy jobb- és balkezesek is használhatják. Az ID egerét fehér és fekete színben lehet kapni.

Éjjel látó zsebkamera

Az olcsó - mondhatni, filléres - zsebkameráknak igazi kultusza lett a YouTube-generáció korában. A Vivitar DVR 510N az extrém felvételek készítőit igyekszik meghódítani, hiszen a kamera vízálló, és infravörös, éjjel látó módja is van - így azután tökéletes például egy horgászkaland megörökítéséhez.

Forrás: [origo]

Az eszköz ezenkívül a Flip által megteremtett kategória kötelező specifikációját teljesíti: a beépített miniatűr TFT-kijelzője, 2 gigabájt, bővíthető memóriája és kihajtható USB-csatlakozója van. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 8 különböző színben kapható eszköz képminőségben is felveszi-e a versenyt a Flip Minóval, felbontásban mindenesetre megegyezik azzal: VGA videót vesz fel, az ára pedig mindössze 50 dollár (9 ezer forint).

Vicces és cuki dolgok a fülünkbe

Az ember általában igen fiatalon leszokik, vagy leszoktatják arról, hogy oda nem illő dolgokat dugdosson a fülébe. Egészen addig, amíg fel nem fedezi a zenehallgatás örömeit, és a Solid Alliance őrült formájú fülhallgatóit. Így aztán a füléből kiálló fél banán, cicatalp, kaviáros sushi, vagy csavar (lásd: Frankenstein) miatt garantált, hogy felfigyelnek rá, az már más kérdés, hogy miket gondolnak...

Forrás: [origo]

Az extrém formájú kiegészítőket - természetesen - Japánban hozzák majd forgalomba decemberben, egy pár 22 dollárba kerül majd (körülbelül 4 ezer forint). A http://www.geekstuff4u.com webboltnak köszönhetően azonban máshol is hozzájuk lehet jutni.

Színes hangszórók kislányoknak (meg kisfiúknak is)

Külső hangszóróból tizenkettő egy tucat, vagyis nem könnyű a választás, ha az ember ilyesmit szeretne a telefonjához vagy mp3-lejátszójához. A Must-Have Mini Speakers nevű termékre éppen ezért mi is felfigyeltünk, de persze csak a neve miatt: azt jelenti ugyanis, hogy "kihagyhatatlan mini hangszórók".

Forrás: PBTeen.com

Ez remek marketingötlet a gyártó részéről, az apró, fehér dobozos, harsány dekorációt viselő hangszórókat elnézve viszont úgy gondoljuk, inkább hangszóró gyerekeknek lehetett volna a termék neve. A képen is látható, pöttyös, rózsaszín békejeles és csíkos változatot lányoknak szánják, a fiúk terepszínű és kék alapon békejeles változat közül választhatnak. A kütyübe csak két ceruzaelem kell, és máris szólhat, az ára 19 dollár (3600 forint), osztálykirándulásra tökéletes.

Aktivitásmérő nem sportolóknak

A hétköznapi életünket kísérő digitális kütyük között új kategóriát képviselnek az univerzális mozgásérzékelővel ellátott fitnesz-eszközök, amelyek az elégetett napi kalóriát számítják ki. Egy ilyen készüléket, a Fitbitet már szemléztük heti válogatásunkban, most pedig a Philips mutatott be hasonlót az USA-ban.

Forrás: Philips

A DirectLife érdekessége, hogy kimondottan olyan felhasználóknak tervezték, akik nem szigorú edzéssel szeretnék letudni a napi mozgásmennyiséget. A gyufásdoboznál alig nagyobb készüléket elég zsebbe süllyeszteni, és a számítógépen keresztül megadott életkor, súly és magasságadatok alapján kikalkulálja, mennyi napi mozgás szükséges a betervezett kalóriamennyiség elégetéséhez.

Hogy könnyebb legyen követni az edzéstervet, a készülék zöld ledekkel jelzi, hogy a napi terv hány százalékánál tart a felhasználó. A százdolláros (körülbelül 18 ezer forintos) készülékhez havi 12 dollárért az USA-ban személyi edzéstervet is lehet kérni, de a hozzá járó kliensszoftver által javasolt, és a kütyüvel mérhető mozgásformák között a sétától a frizbizésen át az úszásig minden szerepel. Ennek köszönhetően nem csak azok mozoghatnak vele eredményesen, akik egyébként is rendszeresen mozognak valamit, hanem azok is, akik könnyedebb formában szeretnék ezt megoldani.