A netbookok erőgépét ígéri az MSI

Vágólapra másolva!
Erőgépnek is beillő netbookot jelentett be az MSI. A legújabb Windben kétmagos AMD processzor fog dolgozni, kijelzője pedig HD-ready felbontásra lesz képes.
Vágólapra másolva!

Az U230-as típusszámú netbook nem az Intel Atom processzorát fogja tartalmazni, hanem az AMD Neo X2 kétmagos lapkája hajtja majd meg, amihez az ATI HD 3200 integrált grafikus chipje szolgáltatja a vizuális erőt. Memóriából a Netbooked szerint négy gigabájtot lehet a vékony műanyag házba tömni, merevlemezből pedig legfeljebb 320 gigabájtosat raknak bele a gyárban.

Az új netbookot a csatolói teszik igazán multimédiás géppé. A szokásos VGA port mellett található rajta a nagyobb felbontású plazma- és LCD tévék vezérléséhez elengedhetetlen HDMI csatoló is. A netbook saját kijelzője is nagyobb felbontású lesz, mint a hasonló kategóriás gépeken megszokott. A 12,1 hüvelykes, LED háttérvilágítású panel 1366*768 pixel megjelenítésére képes, azaz gond nélkül megjelennek rajta a hagyományos méretű kijelzőkre tervezett oldalak is.

Az MSI közlése szerint a készülék négy órát üzemel akkumulátorról, de ellentmondanak egymásnak a források, ezt a standard 3 vagy az opcionális 6 cellás akkumulátorral éri-e el. Az 1,3 kilogrammos, még épp kényelmesen cipelhető méretű gép a Windows 7 Home Premium verzióját fogja futtatni, árakról és a megjelenés időpontjáról egyelőre nincs információ.