Google-mobil a Sony Ericssontól is

Vágólapra másolva!
A Sony Ericsson is piacra dob egy Google Android szoftvert futtató mobiltelefont, bár az Xperia X10-es csak a jövő év elején  kerül majd a boltokba.
Vágólapra másolva!

A japán-svéd gyártó saját grafikus kezelőfelületet készít majd a Google által fejlesztett, nyílt forráskódú alapokra, ezt használja majd az iPhone-hoz hasonlóan teljes érintőképernyős kivitelű Xperia X10-es mobiltelefon. A valamikor a jövő év első negyedévében debütáló készülék megjelenése ellenére a cég saját szoftverével ellátott mobilokat is árusítani fog, de további androidos modellek megjelentetését is tervezi.

Az Xperia X10-es készülék legfőbb érdekességének az OLED, vagyis szerves fénykibocsátó diódát használó, 4 colos átlójú érintőképernyő számít, amely kisebb fogyasztású a hagyományos LCD-nél, mivel nem kell háttérvilágítást szerelni mögé. A telefon emellett támogatni fogja a szupergyors HSDPA mobillinternetes átvitelt és a wifit, felszerelik GPS-szel, 8 megapixeles, autofókuszos kamerával, minijack-csatlakozón pedig bármilyen fülhallgatót csatlakoztatni lehet majd hozzá. Az iPhone-hoz hasonlóan automatikusan elforgatja majd képét álló vagy fekvő üzemmódban, és kimondottan internetezésre, és a Google szolgáltatásainak - például a Térképek, a Street View, a Gmail, a Naptár stb. - használatára optimalizáltak.

Forrás: [origo]


A Google Android 1.6-os verziójával boltokba kerülő készüléket egy 1 gigahertzes Qualcomm mobilprocesszor hajtja majd, alapcsomagjában egy 8 gigabájtos memóriakártya is megtalálható lesz, várható ára azonban még nem ismert.