Vágólapra másolva!
Okosabb és gyorsabb Google Chrome böngésző, asztali kliens YouTube-hoz, online közös munkára is alkalmas ingyenes szövegszerkesztő, a Windows 7 XP-módjának használhatóságát ellenőrző segédprogram, és gyorsabb letöltést biztosító BitTorrent-kliensprogram kapott helyett e hétvégi letöltésajánlónkban.
Vágólapra másolva!

CHROME 4 BÉTA

Forrás: [origo]

A böngésző béta verziójának letöltése (11,4 megabájt, magyar nyelvű)

Elérte a béta állapotot, így tapasztalataink alapján különösebb probléma nélkül kipróbálható a Google böngészőjének új, 4-es kiadása. Sajnos ez még mindig nem tartalmazza a bővítmények használatának lehetőségét, viszont a könyvjelzőket automatikusan képes egy webes tárhelyen keresztül szinkronizálni a PC-k közt (ha aktiválták ezt a funkciót), így a kedvenc oldalak listája egy teljesen szűz gépre telepítve is azonnal elérhetővé válik. Ezen kívül az új Chrome fejlesztői a hármas kiadáshoz képest 30 százalékos gyorsulást ígérnek az új verziót használóknak.

DESKTUBE

Forrás: [origo]
A PC-re telepíthető YouTube-kliensprogram letöltése (Adobe Air kell használatához)

A YouTube videomegosztó szájt használatát teszi kényelmesebbé ez a Windows, Mac OS X és Linux alá egyaránt elérhető alkalmazás, amelynek használatához az Adobe Air környezetét is telepíteni szükséges. A DeskTube a videomegosztó tartalmai között való keresést teszi kényelmesebbé, egy kattintással elérhetők benne a kedvenc lejátszási listák, de webkamera birtokában akár videochatelni is lehet vele, vagy egyszerűen rögzíteni és feltölteni egy videót. A program kezeli a Facebookot és a Twittert is, a szociális média szájtokra szintén néhány kattintással be lehet rajta keresztül ajánlani egy-egy érdekes felvételt.

ABIWORD

Forrás: [origo]

Az ingyenes szövegszerkesztő letöltése (7,9 megabájt, magyar nyelvű)

Az AbiWord nevű szövegszerkesztő nem mai gyerek, és meglévő Office, OpenOffice mellett azért érdemes használni, mert azoknál gyorsabban indul el. A program magyar nyelvű kezelőfelülettel bír, de helyesírás-ellenőrzőt is le lehet tölteni hozzá innen. A legfrissebb, 2.8.1-es verzió már online dokumentummegosztási funkciót is tartalmaz, azaz a legépelt szövegeket egy online tárhelyen lehet tárolni, így például a munkahelyen szerkesztett fájlon való munkát otthon is folytatni lehet, de akár közös szerkesztésre is mód van az AbiCollab.net webhelyen történő ingyenes regisztrációt követően. Fontos újítás, hogy ez a verzió már támogatja a megjegyzések beszúrását is, továbbá javították a .docx és .odt fájlformátumok támogatását is benne.

MICROSOFT HARDVERES VIRTUALIZÁCIÓTÁMOGATÁS-ELLENŐRZŐ

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (180 kilobájt)

Mint a Windows 7 bemutatójában is megírtuk, a Microsoft új operációs rendszere esetében csak a Professional kiadással lehet használni a Windows XP Mode nevű, külön letölthető programként telepíthető funkciót. Ez nem más, mint egy virtuális gép, amely a régi XP-s rendszert futtat, így lehetővé teszi a régebbi felhasználói programok zömének használatát - igaz, játékok futtatására nem igazán használható. Ugyanakkor használatának előfeltétele, hogy a PC-ben lévő processzor támogassa a virtualizációs technológiákat: ezt segít leellenőrizni ez a segédprogram, amely még vásárlás előtt egyértelműen megmondja a konfigurációról, hogy azon használható-e a virtuális XP, vagy sem.

uTORRENT 2.0 BÉTA

Forrás: [origo]

Az ingyenes torrentkliens béta tesztverziójának letöltése (306 kilobájt, magyar nyelvű)

Mint arról néhány napja beszámoltunk, a BitTorrent letöltőszoftvert, illetve az alapjául szolgáló technológiát fejlesztő társaság által fejlesztett kliensprogramból nemrég egy olyan új kiadással jelentkezett, amely gyorsabb letöltést biztosít automatikus sávszélességmenedzselési megoldásának köszönhetően. A uTorrent kliensprogram gyakorlatilag ugyanazt a programot takarja, amelyet BitTorrent néven le lehet tölteni a készítők honlapjáról, azonban az újfajta megoldás egyelőre még csak tesztverziójú változatban érhető el. A cég angol nyelvű fórumán részletesen is lehet olvasni az újításokról, melyek közül a leglényegesebb a letöltőszerverekkel történő alternatív kommunikáció, amely révén kijátszható az egyes internetszolgáltatók által alkalmazott bittorrent-szűrés is. A készítők emellett azt ígérik, a program kevesebb erőforrással és sávszélességgel is beéri, mint elődje, és kevésbé terheli le a hálózatokat annál használata során.